El 78% dels corals al litoral sud valencià està afectat pel canvi climàtic

L'estudi de l'Institut d'Ecologia Litoral mostra que el 42% de la superfície d'aquestes colònies pateix el blanqueig.

L'estudi ha analitzat els corals de la costa sud de la Comunitat Valenciana

El 78% dels corals al litoral alacantí està afectat pel canvi climàtic, un procés que provoca, a més, que el 42% de la superfície d'aquestes colònies estiga afectat pel blanqueig. Així es desprén dels primers resultats de l'estudi que està desenvolupant l'Institut d'Ecologia Litoral per a conéixer els efectes del canvi climàtic en aquests espais naturals.

El projecte, dut a terme amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Transició Ecològica, s'està desenvolupant a les zones d'Ifac, la serra Gelada i el litoral de la Marina Baixa, el cap de l'Horta i Tabarca i reflecteix, en les primeres conclusions, una afecció molt elevada tant en el nombre de colònies com en la superfície afectada pel fenomen del canvi climàtic.

S'han estudiat 307 colònies de les espècies de coral Cladocora caespitosa i Oculina patagonica, que mostren uns resultats preliminars que evidencien l'afecció pel blanqueig. Aquest fenomen provoca, a causa de l'augment de la temperatura de la mar, l'afebliment de la colònia o la mort d'aquesta.

Des de l'Institut d'Ecologia Litoral alerten que la previsió de l'augment del CO2 que captura el Mediterrani altere el pH de l'aigua de la mar i reduïsca entre un 40% i un 80% durant el present segle la capacitat dels corals per a construir els seus esquelets calcaris.

També et pot interessar

stats