Més de 60 municipis valencians se sumen a l'Hora del Planeta
La iniciativa, que es fa aquest dissabte de 20:30 a 21:30 h, convida a apagar la llum d'edificis i monuments per a posar el focus en la problemàtica del canvi climàtic
Un any més, WWF fa una crida a participar en l'Hora del Planeta, un gest simbòlic que va nàixer el 2007 per a posar l'atenció en el canvi climàtic i les seues conseqüències. Així, l'ONG convida tothom a sumar-se a la iniciativa i apagar les llums durant una hora, entre les 20:30 i les 21:30 h, d'aquest dissabte.
Organitzacions, clubs, empreses i ajuntaments també participen en l'Hora del Planeta. Enguany 62 els consistoris valencians apagaran les llums dels edificis més emblemàtics dels seus municipis per a posar el seu granet d'arena en la lluita contra el canvi climàtic. El castell de Cocentaina (Comtat), el palau d'Altamira d'Elx (Baix Vinalopó), l'església de Sant Antoni Abat de Canals (Costera), els monuments més coneguts de la ciutat de València, Alacant i Castelló de la Plana o tot el poble d'Espadella (Alt Millars) estaran a fosques durant seixanta minuts.
L'edició d'enguany té lloc un mes abans que els líders mundials es reunisquen en la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre Diversitat Biològica. En la cita del 25 d'abril a Kunming, la Xina, es decidirà sobre un nou pla d'acció global urgent per a la dècada vinent en el qual es puga detindre i revertir la pèrdua de la naturalesa.
Fridays for Future reclama una nova llei valenciana de canvi climàtic "adaptada a la realitat"
Joventut pel Clima, representació valenciana del moviment internacional Fridays For Future, va eixir aquest divendres als carrers d'Alacant, València i Vinaròs per a exigir que la nova llei valenciana del canvi climàtic i transició energètica "atenga les demandes de la comunitat científica i s'adapte a la realitat actual".
La llei es troba actualment en el Consell Jurídic Consultiu, encarregat de revisar si la incompleix altres normes.
El col·lectiu ha destacat la necessitat que la nova norma pose "la vida en el centre i deixe d'anteposar els beneficis econòmics a la justícia climàtica". Per a aconseguir-ho, diuen, el primer pas és fer front als projectes de "megainfraestructures que amenacen els ecosistemes valencians".
En aquest sentit, defensen que l'ampliació del port a València, les macroplantes de renovables a Xiva, línies d'alta tensió en paratges protegits a Petrer o la MAT a Castelló "són projectes incompatibles amb una llei de canvi climàtic".
Més llegit
-
Un corredor de Puçol ferit per una cornada i un de Moixent amb traumatisme en el sèptim 'encierro' dels Sanfermines
-
La dana deixa granís de cinc centímetres, arbres tombats i vidres de cotxes trencats a la Plana Baixa
-
La jove ferida per fulguració a la Marina de València rep l’alta hospitalària
-
La dana afecta el nord de les províncies de València i de Castelló
-
Èxit rotund del Pirata Beach Fest de Gandia amb més de 30.000 assistents diaris
-
Cinc persones ferides i un detingut en una nova nit d'enfrontaments a Torre Pacheco