La Comunitat Valenciana se suma a l’Hora del Planeta

Els 68 municipis adherits a aquesta iniciativa s’han compromés a apagar llums edificis i monuments per a lluïtar contra el canvi climatic i la pèrdua de la biodiversitat, des de les 20:30 a les 21:30 hores.

Imatge d'arxiu de ciutadans d'Alacant celebrant l'Hora del Planeta
Imatge d'arxiu de la ciutadania d'Alacant celebrant l'Hora del Planeta / WWF

Aquest dissabte se celebra l’Hora del Planeta. WWF impulsa la iniciativa en tot el món, i ja suma més de 187 països des que va començar a Sidney el 2007. A la Comunitat Valenciana són 68 els ajuntaments que s’han adherit a la iniciativa, en tot Espanya són 500 municipis. Amb un únic objectiu: mobilitzar a tot el món contra el canvi climàtic. Encara que la celebració mundial també serà digital com al 2020 degut a la pandèmia, els municipis adherits s’han compromés a apagar la llum d’edificis i monuments, des de les 20:30 a les 21:30 hores.

Què quedarà a fosques?

Perquè les ciutats tenen molt a fer i són part de la solució, segons afirma WWF, els veïns de la ciutat d’Alacant voran apagar-se l’edifici de la Diputació Provincial i la plaça de l’Ajuntament. Alaquàs deixarà a fosques la torre de la rotonda d'entrada i el castell del segle XVI; Alcoi la plaça d'Espanya i alguns carrers; Aldaia apagarà la font de la rotonda de la Carxofa, el Pou de l'Aigua i monument Rotonda de Kyoto. 

Imatge d'arxiu de ciutadans i ciutadanes de València celebrant l'Hora del Planeta
Imatge d'arxiu de ciutadans i ciutadanes de València celebrant l'Hora del Planeta / WWF

Banyeres de Mariola deixarà sense llum el castell i la Torre de la Font Bona; Bellreguard l’exterior de l'Ajuntament, la Casa del Poble i l’església entre altres; Benicàssim la Torre Sant Vicent i alguns llocs més; Benigembla deixarà a fosques tot el poble; a la ciutat de Castelló entre d’altres es quedarà a fosques el pont de la Universitat i l’ermita de la Magdalena; Dénia apagarà el seu castell i l’Ajuntament; Gandia, apagarà la façana marítima i alguns llocs més; Morella, el castell i les muralles; València deixarà a fosques el Micalet i la catedral, entre d'altres; Paterna, el teatre Antonio Ferrandis i alguns edificis més, i Vila-real deixarà a fosques el Museu Casa Polo i la Basílica.

Connexió amb la natura

L'Hora del Planeta 2021 busca la connexió amb la natura. El 2021 és clau per a la biodiversitat i la defensa de la natura. Enguany se celebren grans cites mundials com la Cimera de la Diversitat Biològica de Kunming i la Cimera del Clima de Glasgow. 

La transició ecològica està en marxa. Governs, ciutats, empreses i la ciutadania es mobilitzen any rere any i milers d'iniciatives en favor de la naturalesa i el clima s'estan produint. Com expliquen des de WWF el canvi climàtic i la pèrdua de natura combinades ‘’posen en perill la nostra qualitat de vida i la de les generacions futures’’. La  Llei de canvi climàtic, que va aprovar el Consell de Ministres al maig del 2020, obri la ruta per a la descarbonització d’Espanya el 2050.

Un canvi de model, el qual afecta molts sectors i comportarà canvis en la forma en què es genera o es consumeix l’energia. Com per exemple, aconseguir la reducció d’un 20% de les emissions -amb la meta de la descarbonització completa per a 2050-, l’impuls de les energies renovables, la mobilitat sostenible, les ciutats saludables, el biocombustible i biogàs i acabar amb els sondejos i prospeccions de combustibles fòssils.

També et pot interessar

stats