El #25NTallaAmbLaToxicitat: la campanya de la Generalitat amb 'stickers' per a expulsar el masclisme dels grups de Whatsapp

La vicepresidenta i consellera Aitana Mas alerta que sobre conductes perilloses que la societat ha normalitzat i que són "caldo de cultiu" per a moltes violències contra les dones 

Stickers de la campanya de #25NTallaAmbLaToxicitat de la Generalitat
Stickers de la campanya de #25NTallaAmbLaToxicitat de la Generalitat / Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha presentat aquest dijous la campanya institucional de la Generalitat per a commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Enguany el focus està posat en els comportaments tòxics i masclistes del dia a dia que inunden les relacions afectives i circulen impunement pels grups de missatgeria instantània, de tan normalitzats que estan.

Sense anar més lluny, Igualtat parla d'un exemple recent: els cants vexatoris del col·legi major Elías Ahuja de Madrid amb què alguns estudiants qualificaren de "putes" les alumnes d'un centre veí i que després volgueren banalitzar amb l'argument que es tractava d'una "broma"

A través del hashtag #25NTallaAmbLaToxicitat, el departament liderat per Aitana Mas fa una referència en aquesta edició a la població adolescent, també als xics, i intenta implicar-los en la lluita contra el masclisme amb un element innovador. Per primera vegada, la campanya d'Igualtat per al 25N incorpora un paquet de stickers desenvolupat per a les aplicacions de missatgeria instantània del mòbil, com ara la popular WhatsApp. 

Són en total dèsset dibuixos, il·lustracions i fotografies que inclouen missatges "per a poder ressaltar comentaris masclistes, per a no quedar-se callats i criticar vídeos o fotos misògines o directament, abandonar els grups tòxics", ha explicat Mas durant l'acte de presentació. Poden descarregar-se en el web 25nchatdetox.es.

Amb aquesta original iniciativa Igualtat fa aquest 25 de novembre una crida a tota la societat per a "apartar" el masclisme de les seues vides i "tallar de soca-rel" les actituds tòxiques i masclistes de l'entorn més pròxim. "No podem justificar aquestes conductes, alarmantment quotidianes, com a bromes sense maldat, o pràctiques habituals" ha alertat la vicepresidenta i consellera, qui ha defensat que en realitat són "un caldo de cultiu, el marc estructural patriarcal i masclista que legitima les violències masclistes" com són la violència de gènere, sexual, o econòmica.

"Proposem que el 25N puguem fer front a les violències reivindicant l’amor propi. Que siga un dia en què tallem amb totes aquelles persones, totes aquelles relacions i també conductes masclistes que ens fan mal i que fan mal a la nostra societat i que són tòxiques", ha conclòs Mas. I per a això ha demanat que tant homes com dones "no en deixen passar ni una".

També et pot interessar

stats