Els interns de l'Elías Ahuja: "Estem avergonyits, ha sigut un error molt gran"

Asseguren que els càntics s'havien fet "altres vegades" i que són "una broma que se n'ha anat de mare"

Testimonis dels alumnes del col·legi major Elías Ahuja de Madrid

Una "broma" que "se'n va anar de mare" i "un error molt gran". És la lectura que fan els primers residents del col·legi major Elías Ahuja de Madrid que han donat la cara públicament després de l'episodi d'assetjament masclista a les estudiants del veí centre de Santa Mónica que s'ha fet viral en les xarxes en les últimes hores i ha provocat un terratrémol d'indignació ciutadana i política. 

L'incident, gravat en vídeo, ha circulat com la pólvora en internet. Les imatges mostren com diversos interns de l'Elías Ahuja, adscrit a la Universitat Complutense de Madrid i gestionat pels monjos agustins, escridassen amb càntics misògins les internes del Santa Mónica, just enfront. Els fets van ocórrer diumenge passat a la nit quan un grup de joves va traure el cap per les finestres de les habitacions i un va començar a insultar les veïnes mentre la resta el corejava: "Putes! Eixiu dels caus com a conilles! Sou unes putes nimfòmanes, vos promet que follareu totes en la capejada", bramava el líder. 

La direcció del centre ha condemnat els fets i ha aplicat el reglament intern del centre als implicats, que en aquest cas implica l'expulsió. Ja hi ha un estudiant afectat per la mesura, el jove que va iniciar els càntics, i en les pròximes hores es comunicaran més expulsions a mesura que avancen les investigacions per a identificar els qui van participar. 

En la ressaca emocional de l'episodi, durament criticat per la societat en conjunt i des de la gran majoria d'institucions i partits polítics, alguns dels estudiants de l'Elías Ahuja han volgut donar explicacions per l'ocorregut. "Estem prou tristos i avergonyits", es lamenta un d'ells, que no aclareix obertament si ell va prendre part en la performance. Explica que el que va passar va ser "un error molt gran" que "cal tractar d'arreglar" perquè dona una imatge que "no concorda amb el dia a dia del col·legi major" ni tampoc amb la "convivència" que hi ha amb el Santa Mónica. Aquest jove, de fet, assegura que hi ha una "relació molt bona" amb el centre veí i que els càntics s'han fet altres vegades, encara que "no d'aquesta manera, amb insults". "Ho féiem més com un joc: cantàvem nosaltres, després elles", agrega. "És una broma que se'n va eixir de mare", postil·la un segon resident. Asseguren que demanaran perdó a les estudiants escridassades. 

També et pot interessar

stats