La Tomatina tiny Bunyol de roig amb 130 tones de tomaques dos anys després

En aquesta 75a edició no s'ha completat l'aforament pel descens de turistes asiàtics

La Tomatina tiny Bunyol de roig / À Punt NTC

La Tomatina de Bunyol ha celebrat aquest dimecres el seu 75é aniversari amb una tornada "als seus inicis, un toc el més valencià possible i una picada d'ullet a la terra" després que les dues últimes edicions foren cancel·lades a causa de la pandèmia de la covid-19.

Els carrers Bunyol han tornat a tenyir-se de roig amb 130 tones de tomaques que s'han llançat des dels camions als vora 15.000 assistents que han participat en la celebració, segons les estimacions del consistori.

En aquest sentit, la regidora de Turisme i Tomatina, María Vallés, ha assenyalat que en aquesta edició no s'espera "completar" l'aforament de 20.000 persones a causa del descens de la venda d'entrades al públic internacional. "Aquesta ha sigut sempre una festa molt internacional, amb gran afluència de visitants dels països asiàtics, però les restriccions per la covid-19 han provocat que tinguem una venda menor d'entrades", ha apuntat.

No obstant això, Vallés ha celebrat que el públic espanyol "s'ha bolcat" amb la Tomatina de 2022 i ha assenyalat que la venda d'entrades a aquest sector "s'ha triplicat". Així mateix, ha ressaltat que s'ha obert a altres mercats més europeus que no estaven "tan explotats". 

Aquelles persones que no ha pogut assistir a la festa, han pogut gaudir en directe de la batalla de tomaques més internacional a partir de les 11:30 hores en la televisió i en el web d'À Punt Mèdia. Amb els comentaris de Ferran Cano han disfrutat de la festa més refrescant i colorista de l’estiu des de les finestres d’À Punt Mèdia. 

Primera edició amb pregoner 

Entre les novetats d'aquest 75é aniversari ha destacat la presència per primera vegada d'un pregoner. Es tracta del còmic valencià Raúl Antón, que ha donat el discurs previ a la batalla de tomaques.

6.500 places addicionals en trens de rodalia per a gaudir de la festa 

Renfe ha posat 6.500 places addicionals en trens de rodalia per a assistir a la festa de la Tomatina. En concret, 21 trens han duplicat la capacitat durant la jornada amb 21.600 places.

També et pot interessar

stats