130 tones de tomaca van ja cap a Bunyol

Sis camions han carregat la mercaderia que demà tenyirà de roig els carrers d'aquesta festa tan internacional

Les tomaques van cap a Bunyol

Queden menys de 24 hores per a la batalla, i a la Llosa (Plana Baixa), on se centralitza tota la munició, aquest dimarts és un espectacle de cascades roges. Sis camions han carregat les 130 tones de tomaques que han de tindre el punt de maduració exacte.

La gerent de Citrimed, Idioa Mechó, explica a À Punt NTC que les tomaques no poden estar ni podrides ni verdes i que cal estar contínuament vigilant-les perquè estiguen com cal.

Tot i haver-les cuidat tant, no podrien arribar a les nostres taules: "Si no ens les quedarem nosaltres, les tiraríem al fem. El mercat és molt exigent, vol les tomaques perfectes i tot el que tinga una rascadeta no ho vol. Aniria o al bestiar o al fem, i nosaltres l'aprofitem per a la Tomatina", amplia Javier Mechó, treballador de Citrimed.

"El color tan viu, roig. Els japonesos pensen que el color roig és el d'Espanya" conta Takeshi, periodista d'una televisió japonesa. Això sí, en aquesta primera edició postcovid destacarà el participant europeu, més que l'asiàtic, però suposarà una tornada a la normalitat.

María Vallés, regidora de Turisme i Tomatina de Bunyol, diu que el primer que aporta és l'alegria, el segon és que la festa torna i que estem bé. També l'aportació econòmica que deixa a Bunyol i a la Comunitat Valenciana, que seran dos milions d'euros.

Una hora de batalla rendible i molt esperada que podran seguir en directe per À Punt.

També et pot interessar

stats