La Tomatina de Bunyol tornarà a l'agost després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia

Enguany celebrarà la seua 75a edició i els vint anys com a festa d'Interés Turístic Internacional

Imatge d'arxiu de la Tomatina
Imatge d'arxiu de la Tomatina / À Punt NTC
27 de juny 2022 - 17:13

La Tomatina de Bunyol torna després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia de la covid-19. Aquesta festa, declarada d'interés turístic internacional des de fa vint anys, celebra la seua 75 edició més nacional.

Sota el lema de "No t’ho pots perdre", l’Ajuntament de Bunyol assenyala que està treballant perquè siga doblement especial per a totes les persones assistents. "Celebrem no sols la recuperació de la nostra festa més emblemàtica i uns dels esdeveniments turístics principals de la Comunitat Valenciana, sinó també la superació de la pandèmia i de tot el que açò ha implicat’’, ha explicat l'alcaldessa Juncal Carrascosa. 

S’han posat a la venda 15.000 entrades a través de turoperadors, agències de viatge i mitjançant el web oficial de l'esdeveniment i el seu preu és de dotze euros. Per als veïns i veïnes de Bunyol s’han habilitat a la venda directa unes 5.000 entrades.

La festa de la Tomatina se celebrarà el dia 31 d’agost a les 12:00 del matí. El seu recorregut serà l’habitual i recorrerà els carrers de Sant Lluís, Cid, plaça Layana i la plaça del Poble, on culminarà amb una traca final cap a les 13:00 hores.

Es comptarà amb un pla de seguretat i un control estricte de l’aforament. "Bunyol està preparada per a si es planteja alguna circumstància que faça necessari limitar l’aforament i posar alguna mesura extraordinària", afirma l'alcaldessa en un comunicat.

Més de la meitat dels participants de la batalla en els últims anys, han sigut procedents de tot món, des d'Àsia, els Estats Units i Europa, però a causa d’algunes limitacions de desplaçament que encara tenen alguns països, aquest any es preveu una celebració de la Tomatina "més nacional" de les últimes dècades.

La Tomatina de Bunyol, en una edició anterior
La Tomatina de Bunyol, en una edició anterior / À Punt NTC

Campanya per a captar visitants d'Espanya

"Aquest any creiem que la presencia local i nacional serà majoritària", assenyala la regidora de Turisme i Tomatina, María Vallés. Amb aquest context, es durà a terme una campanya de difusió i promoció juntament amb Turisme Comunitat Valenciana (Generalitat) i València Turisme (Diputació) per a atraure aquest perfil més proper. 

Com a novetats previstes es destaquen dues zones d’aigua amb ambient musical en el recinte de la batalla i "alguna altra cosa més’". Per al dissabte 27 previ a la Tomatina se celebrarà la Tomatina Infantil a la plaça del Poble, amb la participació oberta a tots els xiquets d'entre quatre i catorze anys. 

Per als que no poden assistir a l'esdeveniment i siguen amants de la festa, s’ha fet una proposta per a tots els perfils i condicions. Es podrà gaudir de La Tomatina VR Experience, un joc de realitat virtual interactiu que permet participar en una batalla tridimensional, on el jugador ha de llançar i esquivar tomaques, submergint-se en elements com l’aigua dels balcons, els camions, la música o el bullici de gent.

Tomatina virtual
Tomatina virtual

També et pot interessar

stats