La Tomatina es trasllada al món virtual amb un joc que permet una immersió tridimensional en la festa

La pandèmia ha obligat per segon any a suspendre la celebració pública d'aquest festeig internacional, que va reunir el 2019 22.000 participants i 145.000 quilos de tomaca

Joc Tomatina VR Experience

La Tomatina, que hauria d'haver convertit aquest dimecres els carrers de Bunyol en l'epicentre d'una batalla de tomaques, ha substituït enguany l'espai públic pel virtual, amb un joc que permet una immersió tridimensional completa en la festa. Així s'ha donat conéixer en una roda de premsa, que ha tingut lloc el mateix dia en què els carrers de Bunyol haurien d'haver-se tenyit de roig, en la qual s'ha presentat aquesta iniciativa, que busca que la Tomatina es convertisca enguany en "més universal que mai" i s'adapte "a qualsevol franja horària o latitud".

Durant la presentació d'aquest joc s'han llançat 2.000 globus rojos biodegradables des del pont de la República, conegut també com a Puente Nuevo, per a simbolitzar que la Tomatina continua viva.

La pandèmia del coronavirus ha obligat, per segon any consecutiu, a suspendre la celebració pública d'aquest festeig, nascut com una simple "gamberrada" el 1944 i que ha acabat aconseguint una notable projecció internacional, amb 22.000 participants i una "munició" de 145.000 quilos de tomaca en l'última edició de 2019.

No obstant això, des de l'Ajuntament han tractat de mantindre la celebració de la Tomatina, tant el 2020 com el 2021, i per a enguany han llançat un joc de realitat virtual que submergeix a l'usuari "en una divertida experiència inspirada en la batalla pacífica més internacional". Tomatina VR Experience és un joc de realitat virtual interactiu que traslladarà als jugadors que tinguen unes ulleres Oculus Quest 2 als carrers de Bunyol i a l'epicentre de la festa, on podran experimentar tot tipus de sensacions, "des del pal de sabó al pas dels camions o el bullici de la batalla".

Socarrat Studio i l'estudi de desenvolupament VR GorilaPunk han sigut els encarregats del disseny i programació d'aquest joc, en el qual "es respira l'ambient de la Tomatina en cada racó", com les samarretes oficials dels participants, les lones dels edificis o les proclames tradicionals d'aqueix dia. L'experiència inclou, a més, com a banda sonora el tema "Tot del mateix color", del grup de Buñol Malsujeto, que plena de ritme aquesta experiència.

A través d'aquest joc, l'usuari es veurà immers en una batalla tridimensional de tomaques que haurà d'esquivar i llançar, amb el pas de camions inclosos, llançament d'aigua des dels balcons "i una infinitat de sorpreses que només jugant es poden descobrir", ha destacat la regidora de Turisme i Tomatina, María Vallés.

El joc és totalment gratuït i per a gaudir-lo és necessari disposar d'un visor Oculus Quest i descarregar-se descarregar Tomatina VR Experience des de la web oficial de la Tomatina, www.latomatina.info.

La Tomatina virtual conviurà amb la real

L'alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, ha destacat que amb aquesta iniciativa es vol "brindar l'opció de continuar gaudint de la Tomatina d'una manera alternativa, que continuarà vigent una vegada puga tornar a celebrar-se de manera presencial, com porta fent-ho des de fa 76 anys".

D'aquesta manera, ha assegurat que totes dues experiències conviuran perquè el consistori pretén "no sols continuar posant en valor aquesta festa única, sinó també submergir-se en un nou pla digital, que servirà a més com un altre factor de dinamització turística del municipi".

Des de l'Ajuntament han destacat que diversos visors VR Oculus Quest 2 estaran a la disposició dels visitants del museu de la Tomatina, que obrirà durant el mes de setembre, perquè tothom puga gaudir d'aquesta experiència mantenint en tot moment les recomanacions anti-Covid.

També et pot interessar

stats