À Punt retransmet les entrades de Moros i Cristians d’Ontinyent i la Tomatina de Bunyol

Les festes de carrer d’agost més esperades, per la televisió pública

Ontinyent i Bunyol es visten de festa i À Punt retransmetrà els seus actes principals
Ontinyent i Bunyol es visten de festa i À Punt retransmetrà els seus actes principals / À Punt
24 d'agost 2022 - 12:50

Aquest divendres 26 d’agost, a partir de les 18:15 hores, À Punt Mèdia retransmet en directe, des d’Ontinyent, l’entrada de les festes de Moros i Cristians que cada agost organitza la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia. Aquesta edició, presentada per Ferran Cano, reunirà, com cada any, les desfilades més destacades de les comparses d’aquesta festa declarada d’interés turístic nacional que se celebra del 22 al 29 d’agost al municipi de la Vall d’Albaida.

Per la televisió i el web d’À Punt, a partir de 18:15 hores està previst que comence l’entrada del bàndol cristià. L'exèrcit dels cristians entra, divendres a la vesprada, al poble d'Ontinyent. Va encapçalat pel capità i la seua comparsa. Quan hagen passat cinc comparses més, en el seté lloc, apareixeran el banderer i l'ambaixador. En aquest capvespre d'estiu es viu l'ambient fester de la il·lusió prèvia, l'emoció del moment i la satisfacció final per l'esforç i el treball al llarg d'un any. Dotze comparses que desfilen a ritme de marxa cristiana i algun pasdoble, amb l'objectiu d'establir una correspondència amb l'espectador.

Els espectadors també podran assistir a l’entrada mora a través d’À Punt. Serà a partir de les 22:15 hores quan l'exèrcit de la mitja lluna, igual que han fet els cristians a la vesprada, ocupen les avingudes de l’Almaig i de Daniel Gil mostrant els seus luxosos vestits de gala, majestuoses carrosses, cavalls i camells, i balls i danses… I, per descomptat, música. Molta i molt bona música de marxes mores per a fer la seua entrada a la vila d'Ontinyent.

Torna la Tomatina de Bunyol en directe, el 31 d’agost

           D’altra banda, À Punt oferirà als espectadors i espectadores una altra de les festes més esperades de l’estiu: la retransmissió de la Tomatina de Bunyol.

La Tomatina pintarà de roig els carrers de Bunyol el 31 d'agost
La Tomatina pintarà de roig els carrers de Bunyol el 31 d'agost / À Punt

           El dimecres 31 d’agost a partir de les 11:30 hores, és l’hora de la batalla de tomaques més internacional. La tradició marca que aquesta guerra pinte de roig els carrers de Bunyol l’últim dimecres del mes d’agost i allí estarà la televisió pública per a retransmetre-la en directe i portar a casa de tots els valencians aquesta celebració. Amb els comentaris de Ferran Cano podrem tornar a disfrutar de la festa més refrescant i colorista de l’estiu des de les finestres d’À Punt, la televisió i el web d’À Punt Mèdia. 

També et pot interessar

stats