Zaplana demana que Villarejo declare després que el comissari afirmara que va rebre ordes del PSOE per a destruir-lo

La sol·licitud es produeix després de les afirmacions del comissari jubilat davant la comissió Kitchen del Congrés dels Diputats

Eduardo Zaplana en una imatge d'arxiu
Eduardo Zaplana en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'expresident de la Generalitat i exministre, Eduardo Zaplana, ha demanat al jutjat d'instrucció número 8 de València, encarregat del cas Erial, que cite a declarar en qualitat de testimoni a José Manuel Villarejo, segons informen diversos mitjans. 

La sol·licitud es produeix després de les afirmacions del comissari jubilat davant la comissió Kitchen del Congrés dels Diputats. 

A preguntes del diputat valencià Luis Santamaría, Villarejo va insinuar que  el cas Erial va nàixer d'un encàrrec del PSOE contra l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana. "Hi havia un interés a destruir el senyor Zaplana i es va emprar un confident sirià del CNI", va declarat Villarejo en un moment de la seua compareixença en la comissió parlamentària sobre l'operació Kitchen.

Les declaracions de Villarejo apunten directament els papers del sirià, l'inici del cas Erial. La Guàrdia Civil va localitzar la documentació que incriminava Zaplana el 2015 en l'escorcoll al despatx de l'advocat de l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, el ionqui dels diners, en el marc d'una altra investigació, el cas Taula. En aquesta documentació hi ha el full de ruta sobre la presumpta trama d'adjudicació fraudulenta de les ITV i el pla eòlic. 

El diputat del PP al Congrés, Luis Santamaría, que ha passat aquest divendres per Les notícies del matí, ha insistit en la idea que el PSOE utilitzà l'aparell de l'estat contra el Partit Popular i en benefici dels socialistes.  

Zaplana recorda a la jutge que li ha negat "sistemàticament totes i cadascuna de les diligències de investigació que ha sol·licitat" per a aclarir el que qualifica en aquest escrit d'"operació política" que ni la jutge, ni la Fiscalia volen aclarir.

L'exdirigent del PP va ser detingut el 22 de maig de 2018 i va ser posat en llibertat el 7 de febrer de 2019 encara que d'aquests 259 dies, 51 els va passar a l'Hospital La Fe de València, on va ser assistit per a controlar diverses malalties que són conseqüència de la leucèmia que pateix des de 2015. 

Zaplana 'enfronta a les acusacions de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

També et pot interessar

stats