Santamaría assegura que el PSOE va utilitzar l'aparell de l'Estat contra el PP i en benefici dels socialistes

En el cas que investiga el finançament del PP de València, el diputat popular al Congrés defensa que els investigats mantinguen els seus llocs com a assessors del partit

Luis Santamaría a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El diputat del PP al Congrés Luis Santamaría assegura que el PSOE utilitzà l'aparell de l'estat contra el Partit Popular i en benefici dels socialistes. Santamaría, que ha passat per Les notícies del matí, s'ha referit així al que va dir l'excomissari Villarejo en la comissió del Congrés que investiga la trama Kitchen.

Recordem que Villarejo va apuntar que el govern del PSOE va fer aparéixer els papers que lliguen Eduardo Zaplana al cas Erial, que investiga si l'expresident de la Generalitat va cobrar comissions per les adjudicacions de les ITV i els parcs eòlics.

Luis Santamaría també s'ha referit a un altre cas judicial: el que investiga el finançament suposadament irregular del PP de València durant l'època de Rita Barberá a través del blanqueig de xicotetes quantitats de diners.

Santamaría, que en aquell moment, es va fer càrrec de la gestora del partit a València, ha mostrat el seu suport al fet que els imputats mantinguen els seus llocs com a assessors del PP.

Defensa la presumpció d'innocència

Santamaría ha defensat la presumpció d'innocència i ha recordat que s'han investigat més de 200 persones a la Comunitat Valenciana i "hem crucificat a companys que després ha eximit la justícia". A més, ha reivindicat el que va fer el PP per al desenvolupament de València durant els mandats de Rita Barberá.

En aquest sentit, Santamaría ha criticat que altres partits, com Podem, "el partit de puntada i seguir amb tota la cúpula imputada" que exigien tolerància zero contra la corrupció del PP, "quan els ha arribat a ells el moment d'adoptar decisions d'exemplaritat no l'han fet".

"Podem, el partit de puntada i seguir amb total la cúpula imputada, que tant exigien al PP, quan els ha arribat a ells el moment d'adoptar decisions d'exemplaritat no l'han fet"

El diputat popular ha incidit que el PP està ara en una fase de construcció i "el que hem de fer és servir als valencians amb una acció seriosa d'oposició i no estar contínuament parlant de la fase d'enderrocament que ja vam passar".

Uns pressupostos "cap endarrere"

Finalment, ha criticat els pressupostos generals de l'Estat, que "no tenen res a veure amb la realitat, amb sis milions de persones a Espanya en risc de pobresa quan el seu eslògan era que no s'anava a deixar ningú arrere". Amb aquests pressupostos, segons Santamaría, la Comunitat Valenciana "va cap arrere" i Alacant és la província amb "menys inversió per habitant" de tot Espanya. "Puig no pinta res i Compromís va regalar el seu vot per 30 monedes de plata".

També et pot interessar

stats