Catalá insisteix a reivindicar el llegat de Barberá i anticipa que mantindrà els assessors imputats

Condiciona l'expulsió dels assessors a una eventual condemna per dol, com marquen els estatus del PP, una possibilitat que veu improbable

La presidental del PP de València i portaveu a l'ajuntament, Mª José Català
La presidenta del PP de València i portaveu a l'Ajuntament, María José Catalá / À Punt NTC

Prudència i respecte a les decisions judicials i la presumpció d'innocència. La presidenta del PP de la ciutat de València i portaveu dels populars en l'Ajuntament de la ciutat, María José Catalá, es manté en el guió que va marcar el comunicat de la formació aquest dimarts, quan va transcendir el processament de mig centenar de regidors i assessors de l'exalcaldessa Rita Barberá.

"No hi ha nous elements que menyspreen el llegat de la gran alcaldessa que va ser per a València", ha manifestat Catalá en una nova reivindicació de la gestió de l'exalcaldessa, tot i la investigació judicial al seu equip per un delicte de blanqueig en les eleccions municipals de 2015.

Català manté com a assessors tres membres d'aquell equip que es troben imputats en la causa (Luis Salom, Cristina Diego i Cristóbal Grau) i en va tindre un quart, Julio Valero, que fa un any va incorporar-se a una plaça de funcionari a la Generalitat.

La portaveu ha explicat que, si bé la decisió judicial els acosta a un juí oral, "estem a l'inici de la fase processal", que tècnicament encara no ha començat i, per tant, "és prompte per a assumir que hi ha hagut responsabilitats".

No obstant això, ha insinuat que és possible que els assessors continuen a pesar de la citació judicial, perquè segons ha recordat "els estatus del PP marquen l'expulsió en cas de condemna ferma amb actitud dolosa", una possibilitat que en aquest cas veu "improbable", ja que "la interlocutòria judicial parla d'actitud imprudent i no dolosa".

En aquest sentit, i insistint en la presumpció d'innocència, ha recordat que 200 càrrecs dels populars que estaven imputats en processos judicials han acabat eximits.

La continuïtat dels assessors depén d'una decisió meua i es prendrà sense presses

"Per què no dimiteixen [els assessors]? Perquè no són regidors", ha dit Catalá, que ha explicat que la seua relació amb el PP local "depén de la meua decisió, i es prendrà en el moment oportú, sense presses".

Catal també ha acusat la resta de formacions polítiques de reclamar-los un comportament que no s'apliquen, tot recordant la continuïtat de Pere Fuset (Compromís) a pesar d'estar imputat per un homicidi imprudent (a causa d'un accident laboral) o el nomenament de Rafael Rubio com a subdelegat del govern quan ja estava imputat en el cas Taula.

La portaveu del PP a l'Ajuntament també ha volgut dissociar la lectura actual de la situació del que el seu partit va fer en l'etapa d'Alberto Fabra, quan va subscriure una iniciativa a les Corts per a forçar la dimissió de Barberá. Segons Catalá, el PP va prendre les decisions que tocava llavors, però "estem en un altre moment".

També et pot interessar

stats