Zaplana demana que Marcos Benavent declare en el cas Erial

També reitera la sol·licitud de compareixença com a testimoni de l'excomissari Villarejo

L'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana / Francisco Martínez / Europa Press
29 d'octubre 2021 - 21:13

La defensa de l'expresident de la Generalitat i exministre del PP, Eduardo Zaplana, ha sol·licitat al jutjat del cas Erial que cite a declarar a l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, autodenominat ionqui dels diners, després d'haver qüestionat els papers del sirià que van donar origen a la causa.

Recentment, Zaplana també va demanar al jutjat que citara a declarar en qualitat de testimoni el comissari jubilat José Manuel Villarejo, que durant la comissió Kitchen del Congrés dels Diputats va manifestar que hi havia "interés" a destruir Zaplana i que "es va utilitzar un confident del CNI sirià per a veure les fórmules". En l'escrit presentat aquest divendres ha tornat a realitzar aquesta petició.

El cas Erial investiga el suposat cobrament de 10,5 milions d'euros en comissions derivades de les concessions d'ITV, privatitzada en 1997, i la dels parcs eòlics de la Comunitat Valenciana, privatitzats en 2003, en l'època en la qual Zaplana era president del Consell. En maig de 2018 es va detindre l’expresident de la Generalitat, acusat de delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. Les indagacions van començar  després de l'aparició d'uns papers en el despatx del lletrat de Benavent sobre la presumpta trama, que li hauria entregat un ciutadà sirià.

Ara, la defensa de Zaplana assegura que si aquests papers foren un muntatge, la declaració de Benavent, que va servir per a mantindre en la presó Zaplana durant quasi nou mesos, es podria haver prestat sota “alguna mena de pressió” i demana l’ampliació de les investigacions “per a determinar les circumstàncies de la troballa dels papers".

En aquesta mateixa línia, considera que les revelacions realitzades per Villarejo i Benavent en diferents fòrums i moments indiquen “una possible manipulació de les proves” i “impedeixen que el jutjat i el Ministeri Fiscal romanguen impassibles davant un qüestionament radical del material probatori incorporat a la present causa".

També et pot interessar

stats