Marcos Benavent: "Les gravacions van ser manipulades" (...) "Vaig acusar tothom perquè no em quedava una altra"

À Punt ha tingut accés a la nova declaració en què l'exgerent d'Imelsa posa en dubte les gravacions que van donar origen al cas Taula

À Punt publica un estret de la nova declaració en seu judicial de l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent
À Punt publica un extracte de la nova declaració en seu judicial de l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent / À Punt NTC

El canvi d'advocat i d'estratègia de l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent ha capgirat el cas Taula. L'autoanomenat ionqui dels diners ha passat de col·laborar amb la justícia a qüestionar la veracitat de les proves.

Els serveis informatius d'À Punt han tingut accés a aquesta nova declaració de Benavent a la Ciutat de la Justícia de València, un testimoni a petició pròpia de poc més de 25 minuts en què només ha contestat a les preguntes del seu lletrat, Juan Carlos Navarro. Benavent assegura ara que les gravacions sobre les quals s'assenten les acusacions del cas, i que fa fer el 2004 i 2005, van ser manipulades amb "mala intenció" a fi d'utilitzar-les en previsió de futurs problemes amb la justícia.

Àudio
Marcos Benavent: "Les gravacions van ser manipulades"
Àudio
Marcos Benavent: "Provocava l'interlocutor perquè em diguera el que volia escoltar"
Àudio
Marcos Banevent: "M'enduc les cintes d'Imelsa en previsió de problemes"

L'exgerent d'Imelsa va estar mesos desaparegut, després de dimitir al desembre de 2014. Llavors residia a Amsterdam i tenia pensat anar-se'n a l’Índia. Tanmateix al març de 2015 canvia de parer. És en aquell moment quan decideix presentar-se en societat com el ionqui dels diners i promet col·laborar amb la justícia. Segons ha explicat, el canvi ve motivat per la querella de la Diputació de València i la publicació de les gravacions que havia fet. Assegura que el fet de sentir que es quedava "sense protecció", va fer que decidira acusar altres persones.

Àudio
Marcos Benavent: "Només em queda acusar a tothom"

Les preguntes de l'advocat i les respostes de Benavent estan encaminades a invalidar les proves de Taula, però també del cas Erial, on hi ha incriminat l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana. Cal recordar que aquest segon cas naix de la documentació confiscada al despatx de l'anterior lletrat de Benavent, a qui li l'havia entregada un conegut sirià, que suposadament havia trobat la documentació en una vivenda on abans vivia l'excap del Consell.

Àudio
Marcos Benavent: "Amb la documentació del siri s'arma la causa contra Zaplana"

Benavent acusa directament l'exsogre, Mariano López, de col·laborar amb ell editant les gravacions. López va entregar un USB amb els àudios a la que era diputada d'Esquerra Unida en aquell moment i actualment és consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, que va entregar-los a la Fiscalia. I culpa Garijo de filtrar les gravacions per a buscar rèdits polítics.

Àudio
Marcos Benavent: "Els dos editàvem, tallàvem, pegàvem..."
Àudio
Marcos Benavent: "Garijo filtra les gravacions per a traure rèdit polític"

Benavent denuncia un suposat pacte entre Garijo i l'exsogre perquè la consellera deixarà de preguntar per la relació en el presumpte tripijoc del 'call center' d'Imelsa. La coordinadora General d'Esquerra Unida ha reaccionat a aquestes insinuacions explicant que va només va complir amb l'obligació de "denunciar uns delictes molts greus" quan va assabentar-se.

Assegura Garijo que esperava un gir com aquest, ja que li resta valor a les proves i podria fer que s'anul·lara la causa, raó per la qual no descarta que estiguera tot planejat amb anterioritat.

També et pot interessar

stats