Ximo Puig: “Tenim temes molt pendents, María Jesús, com el finançament"

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat ha intervingut en l'obertura del curs polític del PSOE a Jaén, on ha reivindicat que, a pesar de la diversitat, "tots els territoris deuen ser iguals"

Ximo Puig a l'acte socialista en Jaén
Ximo Puig, en l'acte socialista a Jaén / À Punt NTC

El PSOE ha celebrat aquest matí l'obertura del curs polític, que ha tingut lloc a Jaén. Entre els assistents han estat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, el president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero.

En la seua intervenció, Puig ha fet menció als problemes de finançament de la Comunitat Valenciana i s'ha dirigit a la ministra Montero per a dir-li: "Encara tenim temes molt pendents, buscar un finançament que siga positiu per a tots". El president de la Generalitat ha reivindicat que, a pesar de la diversitat, "tots els territoris deuen ser iguals, portar la bandera de la igualtat".

Puig també ha elogiat el president del govern estatal per la seua gestió "en la vacunació i el seu lideratge a Europa". El cap del Consell ha celebrat, mentre ensenyava un gràfic, que Espanya estiga al capdavant d'administració de vacunes a tot el món i ha qualificat aquesta fita d'un "èxit de la societat espanyola". D’aquesta manera, ha defensat la gestió del govern central en tot el que es relaciona amb la pandèmia, en la qual “no s'està deixant a ningú arrere”, amb “una resposta completament diferent de l'anterior”.

Per altra part, també ha dedicat unes paraules a l'oposició, que considera "la pitjor d'Europa" per no haver tingut "la més mínima empatia", i ha criticat que "la dreta espanyola abrace la bandera" mentre vol "destruir els èxits d'Espanya".

Sánchez acusa la dreta de "no celebrar mai les bones notícies"

En la seua intervenció, el president del govern, Pedro Sánchez, ha reafirmat la paraules de Puig quant a l'oposició, preguntant-se per què la dreta "no celebra mai les bones notícies per a Espanya". Concretament, Sánchez s'ha referit al fet que, "quan vam dir que el 70% de les persones anaven a estar vacunades amb pauta completa, l'oposició va dir que no s'aconseguiria mai”, però “l'objectiu està complit i l'oposició només sap crispar i cridar".

D'altra banda, ha opinat que, quan governa la dreta, "les recuperacions són lentes i són injustes i amb corrupció”, però que, “quan governem nosaltres, les recuperacions són ràpides, justes i gestionem els serveis públics amb exemplaritat, que és el que Espanya necessita".

En aquest context, ha subratllat la reducció de la desocupació de manera consecutiva en els últims sis mesos, que se situa quasi en nivells previs a la pandèmia: "Hem aconseguit superar la pandèmia i començar la recuperació econòmica".

En l'acte també han estat presents el secretari general dels socialistes andalusos, Juan Espadas, i la portaveu del Grup Socialista en el Parlament d'Andalusia, Ángeles Férriz.

També et pot interessar

stats