Baldoví a Montero: "O canvien ja el sistema de finançament o canviarem de ministra"

El diputat de Compromís reacciona a un informe que situa la Comunitat Valenciana com la regió pitjor finançada de tot Espanya

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero i el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví / Europa Press

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha donat un ultimàtum a la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, perquè presente com més prompte millor una proposta per a reformar el model de finançament autonòmic: "O canvien ja el sistema de finançament o canviarem de ministra".

D'aquesta manera, Baldoví torna a insistir Montero per a reformar el sistema de finançament autonòmic després que un informe de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea) haja tornat a situar la Comunitat Valenciana com la regió pitjor finançada de tot Espanya.

A més, aquesta nota de Fedea preveu un lleuger descens en els recursos del sistema de finançament autonòmic d'acord amb unes estimacions de renda que es mantenen "un poc per davall dels nivells prepandèmia".

Una proposta abans d'acabar l'any

Per això, Baldoví ha publicat un missatge en Twitter en què es fa ressò de les conclusions d'aquest informe i llança un missatge a la ministra d'Hisenda perquè canvie com més prompte millor el sistema de finançament autonòmic.

Precisament, el diputat valencià va pactar amb els partits del govern (PSOE i Unides Podem) una iniciativa en el Congrés en la qual el Ministeri d'Hisenda es comprometia a presentar una proposta de la reforma del model de finançament autonòmic abans que finalitzara aquest 2021.

En aquest context, la ministra Montero va assegurar fa unes setmanes que espera poder presentar a les comunitats autònomes les conclusions respecte als criteris per a la reforma del model de finançament autonòmic en un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) abans que finalitze l'any 2021.

També et pot interessar

stats