Vox diu que no donarà un pas arrere amb el pla antiavortament i amenaça d'eixir del govern de Castella i Lleó

Ignacio Garriga, secretari general de la formació, assegura que si un metge es nega a oferir les prestacions "haurà de respondre davant el seu superior o davant qui corresponga"

El secretari general de VOX, Ignacio Garriga
El secretari general de VOX, Ignacio Garriga / Europa Press

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha declarat que el seu partit "no farà cap pas arrere" en el pla antiavortament anunciat a Castella i Lleó i ha insinuat d'eixir de l'executiu autonòmic si el PP incompleix: "Si no es compleixen els acords haurem de revisar si seguim en el govern", ha dit.

Garriga ho ha afirmat aquest dimarts en una entrevista en La 2 i Ràdio 4, en la qual ha respost a les paraules d'aquest dilluns del president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, que va dir que les mesures previstes per Vox no seran obligatòries per als metges de la comunitat autònoma.

"Exigirem que es complisquen els acords. Està pactat i esperem que la conselleria de Sanitat emeta l'ordre en els pròxims dies", ha contestat Garriga, que ha confirmat que espera que en l'ordre s'establisca l'obligatorietat per als metges d'oferir a les dones embarassades l'oportunitat d'escoltar el batec fetal entre la sisena i la novena setmana de l'embaràs.

Si el PP i la conselleria de Sanitat, que divendres passat es va mostrar favorable a aplicar el pla de Vox, finalment es tiraren arrere, Garriga ha anunciat que el seu partit valorarà la seua continuïtat en l'executiu.

Hem vingut a demostrar que el que promet Vox es compleix

"Si no es compleixen els acords de govern, aquest i molts altres, haurem de fer balanç i revisar si seguim en el govern. No hem entrat en el govern per a fer el mateix que feien uns altres. Hem vingut a demostrar que el que promet Vox es compleix", ha manifestat el líder de Vox en el Parlament de Catalunya.

Garriga no ha precisat quan serà eixe moment de fer balanç respecte als acords de govern aconseguits amb el PP a Castella i Lleó. En tot cas, ha destacat que en el seu partit confien que l'ordre s'emetrà en els pròxims dies amb el contingut anunciat per Vox: "Jo vull ser positiu i vull creure que en el PP són gent de paraula", ha dit.

Malgrat el seu vot de confiança, Garriga ha carregat contra el discurs del PP, que s'ha desmarcat de la mesura: "El PP, quan les terminals mediàtiques de l'esquerra pressionen, s'arruga. Són una vertadera ganga per al PSOE. Li han permés a Sánchez coses com assaltar el poder judicial o aprovar la llei trans".

Garriga també ha respost al requeriment fet pel govern aquest dilluns, en què es demanava a Castella i Lleó que no continue amb el pla perquè vulnera la llei d'interrupció de l'embaràs.

El secretari general de Vox ha reivindicat el seu pla ironitzant sobre aquest tema: "Que dolents som, que volem informar les dones perquè elles decidisquen lliurement. Que terrorífic oferir a les dones la possibilitat d'escoltar el batec del seu fill".

El dirigent de Vox també ha dit que, una vegada aprovat el protocol, si un metge es nega a oferir les prestacions esmentades, "haurà de respondre davant el seu superior o davant qui corresponga".

"Defensarem la vida, potenciarem la família i la cultura de la natalitat", ha afegit.

També et pot interessar

stats