García-Gallardo (Vox) assegura que els metges de Castella i Lleó hauran d'informar obligatòriament les dones del protocol "provida" abans d'avortar

La instrucció sanitària inclou oferir-les escoltar el batec del bebé i una ecografia 4D

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan Garcia-Gallardo, en un acte aquest dilluns
El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan Garcia-Gallardo, en un acte aquest dilluns / Emilio Fraile (Europa Press)

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, assegura que les mesures del nou protocol antiavortament seran de compliment obligat pels metges, com qualsevol altra instrucció sanitària. Aquest consisteix a oferir les embarassades que han decidit avortar la possibilitat d'escoltar el batec del nadó en les primeres setmanes, veure'l en una ecografia 4D o d'atenció psicològica.

"Si aconseguim salvar una única vida, tot haurà valgut la pena", manté en el missatge que encapçala el seu compte de Twitter García-Gallardo, per a qui el nou protocol no es tracta d'una coacció, sinó d'informar la dona.

"Ningú li tirarà a una dona la informació a la cara, sinó que es tracta coneguen que aquesta informació és ací per a elles", ha aclarit el dirigent de Vox, el partit que governa l'autonomia en coalició amb el PP.

No obstant això, continuen ignorant-se els detalls de la proposta, que encara no ha eixit publicat en el butlletí oficial de l'autonomia, tot i que el govern regional ha informat de la voluntat d'aplicar-la des d'aquest dilluns.

El vicepresident de la Junta ha insistit que les mesures adoptades han sigut pactades pel govern regional en conjunt i assegura no sentir-se desautoritzat per les matisacions que en públic han fet des del PP el president de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco i el conseller de Sanitat, Alejandro Vázquez.

Hongria com a referent

D'altra banda, ha valorat com "intent de coartar" l'autonomia del govern regional el requeriment del govern espanyol perquè no apliquen mesures que incomplisquen la normativa estatal i l'interpreta com una "sobreactuació" per a "tapar" la "ineptitud" de les polítiques de l'executiu per a "protegir" les dones.

El dirigent del Vox ha celebrat com a font d'inspiració d'aquestes mesures la normativa el govern ultraconservador d'Hongria. Un model que assegura que li agrada "molt" perquè "ofereix alternatives, informació i mesures en positiu per a adoptar una decisió com aquesta amb tota la informació possible".

García-Gallardo s'ha mostrat sorprés pel rebombori que ha alçat la instrucció sanitària. "Per què els espanta tant a vostés que les dones tinguen la possibilitat d'escoltar el batec del fetus? La que s'ha muntat perquè oferim la possibilitat a les mares embarassades", ha dit.

També et pot interessar

stats