Sémper adverteix que el PP no “s'engolirà” la proposta de Vox sobre l'avortament

Aquesta setmana el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo (Vox) va presentar un protocol de derivació als equips de salut mental de dones embarassades “que ho requerisquen”

Una dona embarassada es fa una ecografia
Una dona embarassada es fa una ecografia / Efe

El nou portaveu del comité de campanya del PP, Borja Sémper, ha afirmat aquest divendres que el seu partit no està d'acord amb la proposta de Vox sobre l'avortament i ha advertit que no estan disposats “a empassar-se qualsevol cosa”.

Així ho ha dit en una entrevista en Antena 3 recollida per Efe, quan li han preguntat per la seua opinió després que la Conselleria de Sanitat de Castella i Lleó, dirigida pel PP, haja deixat clar que no canviarà el protocol que existeix actualment sobre l'avortament.

Aquesta setmana el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo (Vox) ha presentat un protocol de derivació als equips de salut mental de dones embarassades “que ho requerisquen”, com a fórmula per a previndre avortaments, a més d'oferir una quarta ecografia el primer trimestre de l'embaràs perquè els progenitors puguen “sentir el batec del bebé” i una ecografia 4D abans d'interrompre'l.

“No estem disposats a empassar-nos qualsevol cosa i el PP quan no hi estiga d'acord, ho dirà i rectificarà les polítiques que considerem que són equivocades”, ha remarcat.

Ha afegit que “és perfectament compatible la política de foment de la natalitat [que desenvolupen] amb una política clara de respecte a la llibertat de la dona”. “És absolutament compatible”, ha conclòs.

Abascal defén les mesures 'provida'

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha fet costat aquest divendres a les mesures provida anunciades per García-Gallardo, i ha avisat que la seua formació política es mantindrà “ferma” en la seua defensa.

“El que ens sorprén és que hi haja gent que en un drama com l'avortament no vulga donar informació, assistència i alternativa a les dones. Nosaltres ens mantindrem ferms”, ha sostingut davant la polèmica generada per les mesures anunciades a Castella i Lleó per a donar l'oportunitat a les dones que vulguen avortar d'escoltar el batec del fetus o realitzar una ecografia 4D.

Segons ha explicat, l'objectiu no és “obligar” els metges a cap actuació, sinó “donar el dret a les mares de poder sentir el batec de la vida que porten dins”.

Amb això, ha evitat aprofundir en la diferència de postures entre el PP i Vox i ha apuntat que “ho resoldrà” el seu vicepresident a Castella i Lleó. “No afegiré cap debat més que puga complicar la bona relació entre el PP i Vox a Castella i Lleó”, ha resolt.

També et pot interessar

stats