Vicent Marzà: “Demanem que no es puga importar al nostre territori el que ja es produeix ací”

El candidat de Compromís-Sumar a les eleccions europees considera que el preu de la vivenda a la Comunitat Valenciana "és inassumible" i demana una regulació comunitària

El candidat de Compromís-Sumar a les eleccions europees, Vicent Marzà / À Punt NTC

“Demanem una normativa de cadena curta: que no es puga importar al nostre territori el que ja es produeix ací”, ha declarat este dijous el castellonenc Vicent Marzà, candidat de Compromís-Sumar al Parlament Europeu. “No té sentit que la magrana d’Elx o la carxofa de Benicarló i de la Vega Baixa es produïsquen ací i estiga el preu per terra perquè han de lluitar contra la competència deslleial amb països tercers”, ha dit.

Així s’ha pronunciat durant la quarta de les entrevistes que À Punt fa als candidats i candidates valencians per als comicis europeus, que a Espanya se celebren el pròxim 9 de juny. L’exconseller d’Educació ha demanat el vot a la coalició per “plantar cara” al govern del PP i Vox a la Generalitat, que “ens està posant al mapa de la vergonya a escala internacional”. En este sentit, ha apuntat directament al comissari europeu d’Agricultura a la cambra baixa europea, “que és de Vox” i com “són precisament les seues polítiques contra l’Agenda 2030 les que perjudiquen els nostres agricultors, els estan enganyant”. 

Pel que fa a les infraestructures, Marzà ha incidit en la importància del corredor mediterrani, que “és necessari i n’hi ha fonts suficients per a desenvolupar-lo, però es prioritzen altres trams”. Així, ha acusat PP i PSOE de destinar part d’eixos fons a finançar el tram entre Atocha i Chamartín. També s'ha referit a l'ampliació del Port de València, que "no estava encara al màxim de la seua capacitat" i, per tant, "no és necessària". A parer seu, l'ampliació "no només posa en perill l'Albufera i els espais naturals, sinó també llocs de treball, el nostre medi ambient i la salut dels veïns i veïnes de València".

En el bloc dels serveis socials, Compromís-Sumar ha plantejat un programa que abasta la jornada laboral de 32 hores setmanals, blindar el dret a l'avortament en la carta de drets fonamentals de la UE i un model energètic sostenible. El candidat també ha demanat impulsar el dret a l'habitatge des d'Europa, "arreglar els preus del lloguer i de la compra de vivendes" i ha assegurat que la Comunitat Valenciana és un dels territoris on més està apujant el preu de tota Europa. "És inassumible", ha afirmat. "El 80% de les cases les han comprat persones d'altres països amb molt de poder adquisitiu", ha afegit.

A més, sobre el reconeixement de l'Estat de Palestina per part del govern espanyol, Marzà ha assegurat que "no és suficient", ja que "no implicarà que s'acabe amb el genocidi, però és un pas". Ha celebrat que la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de València haja dit que Israel no pot estar als Jocs Olímpics.

També et pot interessar

stats