El preu de la vivenda es dispara i encara no toca sostre a la Comunitat Valenciana

Alacant supera els màxims històrics i València està a punt d'igualar els registres de l'anterior bambolla immobiliària

El preu de venda i de lloguer dels habitatges a la Comunitat Valenciana no deixa de pujar / À Punt NTC

El desequilibri entre l'oferta i la demanda està fent que el preu de la vivenda es dispare sense fre a la Comunitat Valenciana. A Alacant ja han superat els màxims històrics i València està a punt d'igualar els registres de l'anterior bambolla immobiliària. El portal immobiliari Fotocasa avisa que en els pròxims mesos la situació no anirà a millor. Un habitatge de tipus mitjà no dura més d'un mes a la venda en la seua web. Les ofertes volen en un moment en què el xoc entre l'escassa oferta i l'alta demanda espenta els preus cada vegada més.

La pujada dels tipus d'interés va provocar el juliol del 2022 un increment en el preu de la vivenda que encara no ha tocat sostre.  Segons indiquen en el portal immobiliari, l'estabilització dels costos de producció ha tornat a animar les promotores a construir habitatges d'obra nova, però és insuficient per a donar resposta a la gran demanda que hi ha en estos moments. "Caldrien vora 250.000 vivendes en tota la Comunitat Valenciana", ha declarat María Matos, portaveu de Fotocasa.

Esta situació fa que, de rebot, el problema es trasllade al lloguer, que ja frega els 970 euros de mitjana a la Comunitat Valenciana, i tampoc sembla que la situació canviarà en este sentit. Segons alerta Fotocasa, la baixada dels tipus d'interés prevista a partir de l'estiu avivarà la demanda i tensionarà encara més el preu a l'alça.

També et pot interessar

stats