Un projecte pilot a Algemesí permet comparéixer per videoconferència als jutjats de pau

La iniciativa de Justícia vol evitar que les persones citades es desplacen del municipi de residència

Justicia ha presentat a Algemesí un projecte pilot per a comparéixer per videoconferència davant dels Jutjats de pau
Justícia ha presentat a Algemesí un projecte pilot per a comparéixer per videoconferència als jutjats de pau / GVA

La Conselleria de Justícia i Interior ha presentat a Algemesí (Ribera Alta) el projecte pilot que dota els jutjats de pau de nous equips tecnològics per a fer videoconferències. Este sistema permetrà que la ciutadania del municipi no haja de desplaçar-se per a fer compareixences i declaracions.

La directora general de Justícia, Cristina Gil, s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, José Javier Sanchis, per a presentar el projecte i dotar els professionals amb les “millors eines” i proveir equips “nous” i “moderns” amb l'objectiu de fer videoconferències en condicions “òptimes”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En este sentit, es posaran a la disposició d'un terç dels jutjats de pau, servits per funcionaris de Justícia, equips complets de videoconferència proveïts de pantalla i càmera. La resta rebran equipament complementari per a fer videoconferències amb altaveus amb “gran qualitat de so”, amb un micròfon de 360 graus, cancel·lació de ressò incorporada i control de telefonades. Així, la reforma atribueix noves competències als jutjats de pau que els doten de les eines necessàries per a l'ús de forma generalitzada de videoconferències que ara resulta obligatori.

D'altra banda, la Conselleria de Justícia i Interior implantarà en esta legislatura la "justícia de proximitat" a tots els municipis valencians, i digitalitzarà tots els jutjats de pau. Així, es faran declaracions i compareixences als tribunals sense haver de desplaçar-se del municipi de residència.

També et pot interessar

stats