Una vintena de vehicles calcinats per l'incendi al port esportiu de Xàbia

L'origen del foc, que ja està extingit, podria haver sigut els focs artificials disparats durant la celebració d'una boda

Diversos vehicles han quedat completament calcinats per l'incendi al port esportiu de Xàbia / À Punt NTC
18 de maig 2024 - 13:58 Actualitzat: 18 de maig 2024 - 21:28

Una gran columna de fum negre, visible a quilòmetres de distància, ha dominat este dissabte a migdia el paisatge de Xàbia (Marina Alta). El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha informat que al voltant de les 13:00 hores s'ha declarat un incendi originat en un cotxe que estava aparcat a l'aparcament del port esportiu del municipi.

El vehicle s'ha botat foc i les flames s'han escampat ràpid, degut al combustible, almenys fins a altres dèsset vehicles, que han quedat completament calcinats. A més, segons han explicat els bombers, altres dèsset cotxes s'han vist afectats parcialment per les flames. "El sinistre ha sigut similar al d'un parc industrial, amb molt de material inflamable, combustible... i amb els vaixells de pesca d'alta tecnologia a prop", ha concretat als micròfons d'À Punt NTC Salvador Mejías, sergent del parc de bombers de Dénia.

El restaurant del port esportiu de Xàbia, on s'estava celebrant una boda, ha sigut evacuat i ha estat tancant durant dos hores. L'incendi s'ha donat per extingit a les 16:10 hores i el restaurant ha tornat a obrir les portes. Amb tot, l'aparcament, que segons els bombers estava al 100% de la seua capacitat, continua estant acordonat i solament hi poden accedir els propietaris dels vehicles que no s'han vist afectats pel foc per a recollir-los. Els propietaris dels vehicles afectats són principalment els assistents a la boda i també gent que acudeix al port per a fer submarinisme.

De moment, es desconeix el motiu pel qual s'ha originat el foc i, entre altres línies d'investigació, la Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que haja sigut causat pels focs artificials disparats durant la celebració de la boda.

En un primer moment, el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha mobilitzat tres dotacions de bombers dels parcs de Dénia i Benissa per a treballar en les tasques d'extinció. En concret, es tracta d'una bomba urbana, una bomba forestal i una bomba nodrissa. Tots estos mitjans s'han desmobilitzat a primera hora de la vesprada.

També et pot interessar

stats