Héctor Alterio, Javier Pereira i Javier Fesser, homenatjats en el 21é Festival Internacional de Cine d'Alacant

Enguany, set pel·lícules competeixen en la secció oficial per la Tessel·la d'Or

En la gala inaugural s'ha homenatjat l'actor Héctor Alterio, el director Javier Fesser i l'actor Javier Pereira. / Cristina Mariscal
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de maig 2024 - 20:23 Actualitzat: 19 de maig 2024 - 17:05

El Festival Internacional de Cine d'Alacant ha donat el tret d’eixida este dissabte amb una gala inaugural en què s'ha homenatjat amb el Premi d'Honor a l'actor Héctor Alterio i amb els premis Ciutat de la Llum el director Javier Fesser i l'actor Javier Pereira. El Teatre Principal de la ciutat es va vestir de llarg per a acollir l’acte inaugural de la 21a edició d’un certamen que s'allargarà fins al pròxim 25 de maig i que convertirà Alacant en l’epicentre de la indústria audiovisual.

“Des de molt xicotet vaig saber que volia divertir als altres. I el teatre va ser el bressol de la meua formació. Madrid va ser la meua presó i la meua salvació en l'exili. Hui és la meua sort, la meua casa. Tinc sort. Vull dedicar este premi als meus compatriotes argentins, als ucraïnesos i al poble palestí”, ha reivindicat Arterio en recollir el Premi d'Honor.

El director Javier Fesser rep el Premi Ciutat de la Llum
El director Javier Fesser rep el Premi Ciutat de la Llum / À Punt NTC

"Rep este premi en nom no només dels meus llargmetratges, sinó de la publicitat, dels curts… De tants treballs que he fet i, sobretot, felicitar a qui m'han donat suport i treballat amb mi. També vull agrair als meus amics de l'ànima i la meua filla Clàudia que hui estan ací amb mi. I a la meua mare, que després de 101 anys ens va deixar fa una setmana, de qui he heretat l'alegria de viure”, ha agraït Javier Fesser en el seu discurs. El director també ha parlat de les guerres que assolen i ha volgut "secundar i sumar-me a tot el que en la vida es dedique a construir i il·luminar. Les pel·lícules són bombes que construeixen allí on està la foscor”, ha conclòs.

L'actor Javier Pereira rep el Premi Ciutat de la Llum
L'actor Javier Pereira rep el Premi Ciutat de la Llum / À Punt NTC

“La vida m'ha regalat una professió, una vocació… I em sent un privilegiat", ha dit Fesser en recollir el guardó que ha dedicat a la seua família i amics i també a ell mateix "per l'esforç i el treball realitzat".

Set pel·lícules competeixen en la secció oficial

Enguany, set pel·lícules competeixen en la secció oficial per la Tessel·la d'Or. Bruno, d’Ángel Puado; Reflejos en una habitación, de Ceres Machado; Tú no eres yo, de Moisés Romera i Marisa Crespo; L'àvia i el foraster, de Sergi Miralles; Llobàs, de Pau Calpe; Amanece, de Juan Francisco Viruega, i Mala persona, de Fer García-Ruiz.

Juntament amb la secció oficial, un centenar de curtmetratges es projectaran en les diferents seccions del festival: la de ficció nacional, amb díhuit propostes; ficció internacional, amb dotze; una desena de curts del Mediterrani; una altra de films de temàtica LGTBIQ+; dotze curtmetratges d’animació; dotze curts documentals i la secció Alacant Cinema, que comptarà amb 28 propostes centrades en el talent local. 

La gala inaugural va ser el punt de partida d'una setmana d'activitats relacionades amb el seté art en què, a banda de les projeccions, s’han programat presentacions, exposicions, taules rodones i trobades amb figures rellevants del sector.

Com a part de la secció oficial, també es projecten 84 curtmetratges de dèsset nacionalitats diferents. En la secció nacional competeixen un total de díhuit curtmetratges de ficció i en la d'internacional s'han seleccionat altres quinze curts.

En la secció d'animació competeixen dotze curtmetratges internacionals; en la de curtmetratges Internacionals LGTBI, hi ha huit treballs de tres països; i, finalment, la secció de curtmetratges documentals, inaugurada l'any passat, compta amb deu creacions. A més, es projectaran una vintena de curts dins de la secció Alacant Cinema, per a visibilitzar i potenciar les obres de realitzadors de la província d'Alacant.

Fashion Cinema: la moda repeteix al MACA

Per segon any consecutiu, torna la secció Fashion Cinema, creada amb l'objectiu de posar en valor el treball dels dissenyadors i dissenyadores de vestuari cinematogràfic. Xarrades, exposicions i trobades amb professionals de la indústria formen part d’una agenda paral·lela que es desenvoluparà al Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) i en què es retrà homenatge a la dissenyadora de vestuari Clara Bilbao guanyadora de tres premis Goya. 

À Punt, mitjà oficial

À Punt és, per cinqué any consecutiu, mitjà oficial del Festival de Cinema d'Alacant, i realitzarà un ampli desplegament informatiu i donarà cobertura a este certamen cinematogràfic a través de tots els canals. A més, es retransmetran en directe a través del nostre web les gales d'inauguració i clausura, els dies 18 i 25 de maig a les 20:00 hores.

També et pot interessar

stats