Els dos espanyols que van resultar il·lesos en l'atemptat ja han abandonat l'Afganistan

Dos diplomàtics espanyols han arribat este diumenge al país per a agilitzar les repatriacions

El Centre Quirúrgic de l'organització humanitària italiana Emergency a Kabul on es troba hospitalitzada la dona espanyola que va resutar ferida
El centre quirúrgic de l'organització humanitària italiana Emergency a Kabul on es troba hospitalitzada la dona espanyola que va resutar ferida / EFE/S. Sabawoon
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de maig 2024 - 11:37 Actualitzat: 19 de maig 2024 - 17:19

L'ambaixador espanyol per a l'Afganistan, actualment ubicat a Doha (Qatar) per motius de seguretat, i un altre diplomàtic enviat des de l'ambaixada al Pakistan ja han aterrat a Kabul, capital de l'Afganistan. Treballen per a agilitzar els tràmits per a la repatriació dels cossos dels tres turistes catalans que van morir divendres en l'atemptat a la ciutat de Bamian, així com per prestar ajuda i assistència consular.

També estan en contacte amb l'hospital de Kabul on continua ingressada una altra dona espanyola, veïna de Bilbao segons ha informat la televisió autonòmica EITB, que va resultar ferida en l'atac. El Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació ha indicat que "evoluciona favorablement", encara que el pronòstic és reservat.

Les mateixes fonts han explicat també que els dos espanyols que van resultar il·lesos en l'atemptat ja ha abandonat l'Afganistan.

Afers Estrangers també ha informat que els dos diplomàtics estaran en contacte permanent amb el grup d'espanyols que va patir l'atac fins que tots abandonen el país i tots els cossos siguen repatriats, per a oferir-los ajuda i assistència consular.

Tres turistes catalans i tres ciutadans afganesos moren en un tiroteig al centre de l'Afganistan

L'atac —el primer contra turistes estrangers des de l'arribada dels talibans al poder l'agost de 2021— va ocórrer divendres cap a les 18.00 hora local (14.30 GMT), quan un grup de tretze turistes visitava la ciutat de Bamian.  "Tres turistes estrangers i tres afganesos, entre ells un membre de seguretat i dos civils, han mort", va comunicar el portaveu del Ministeri de l'Interior del règim talibà, Abdul Mateen Qani.

Les víctimes mortals són una dona i la filla, farmacèutiques les dos, i un enginyer jubilat. Diferents mitjans internacionals també apuntaren que en el tiroteig van resultar ferides set persones més de nacionalitat noruega, australiana i lituana.

A Espanya, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja investiga l'assassinat dels tres espanyols per un presumpte delicte de terrorisme.

També et pot interessar

stats