El TSJCV demana a les Corts que certifiquen que Oltra ja no és diputada

L'alt tribunal suspén la declaració de l'exvicepresidenta, prevista per al 6 de juliol, ja que el cas torna a la justícia ordinària

Oltra, poc abans d'anunciar que dimitia de tots els càrrecs
Oltra, poc abans d'anunciar que dimitia de tots els càrrecs / Europa Press

El magistrat que instrueix en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) les diligències obertes a Mónica Oltra pel suposat encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada a mans de l'exmarit ha demanat aquest dilluns a les Corts que certifiquen que ha renunciat a la condició de diputada autonòmica.

En una providència de data del 27 de juny, el magistrat Antonio Ferrer acorda també suspendre la declaració de l'exvicepresidenta i exconsellera d'Igualtat en el Consell prevista per al pròxim 6 de juliol, atés que és "notòria" la notícia de la dimissió com a número dos del Consell i també com a diputada autonòmica.

La providència sol·licita, així mateix, que es comunique al jutjat d'instrucció número 15 de València —que va instruir inicialment la causa i que es va inhibir per ser Oltra diputada i, per tant, aforada— que no ha d'emplenar l'ofici remés el data 16 de juny pel qual el TSJCV demanava que li remetera les diligències prèvies dutes a terme sobre el cas.

Oltra va formalitzar dijous a les Corts la renúncia a l'acta de parlamentària, raó per la qual en deixar de ser diputada perd la condició d'aforada. Açò implica que la causa oberta contra ella i tretze persones més de la Conselleria d'Igualtat i responsables de l'atenció a menors deixa de correspondre a l'alt tribunal i torna a la justícia ordinària, on la reprendrà el magistrat Vicente Ríos, titular del jutjat d'instrucció número 15 de València.

També et pot interessar

stats