El traspàs de carteres ministerials escenifica el nou equip de govern

Els nous membres de l'executiu central assumeixen el càrrec i encaren un estiu de preparatius per al pròxim curs polític

Remodelació del govern espanyol: nous nomenaments
Remodelació del govern espanyol: nous nomenaments / Marta Pascual

Aquest dilluns 12 de juliol juraran o prometran el càrrec els nous integrants del gabinet de Pedro Sánchez juren. Aquesta ha sigut la major reestructuració de l'executiu espanyol de coalició. Les vicepresidències han reduït de quatre a tres i han entrat huit cares noves. El fins ara cap de gabinet, Iván Redondo, ha passat el relleu a Óscar López.

Els actes se celebraran a la seu de cada ministeri.

  • 10:30 h: Miquel Iceta passarà la cartera del Ministeri de Política Territorial a Isabel Rodríguez.
  • 11:00 h: Carmen Calvo cedirà la cartera del Ministeri de Presidència, Relació amb les Corts i Memòria Democràtica a Félix Bolaños.
  • 11:30 h: Pilar Alegría rebrà el relleu de la cartera d'Educació i Formació Professional de Isabel Celaá.
  • 11:45 h: José Luis Ábalos lliurarà la cartera del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana a Raquel Sánchez.
  • 12:00 h: Arantxa Gonzalez Laya donarà la cartera del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació a José Manuel Albares.
  • 12:15 h: Serà el torn de Miquel Iceta de rebre la cartera de Cultura i Esports de mà de José Manuel Uribes.
  • 12:30 h: Pedro Duque entregarà de la cartera de Ciència i Innovació a Diana Morant.
  • 12:45 h: Juan Carlos Campo lliurarà la cartera de Justícia a Pilar Llop.
  • 13.30 h: Miquel Iceta cedirà la titularitat de Funció Pública a María Jesús Montero, que suma aquesta àrea al seu càrrec de ministra d'Hisenda i deixa de ser la portaveu de La Moncloa.

Entre els reptes d'aquesta nova etapa de la legislatura estan l'aprovació de la llei de memòria històrica, les relacions amb el govern de Catalunya, la reforma del Codi Penal o la renovació del Consell General del Poder Judicial. Està previst que el nou equip de govern celebre un Consell de Ministres aquest dimarts. Per aquesta raó, Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació, ha hagut de renunciar per incompatibilitat al seu càrrec d'alcaldessa de Gandia. El socialista José Manuel Prieto la substituirà al capdavant del consistori.

També et pot interessar

stats