Diana Morant passa el relleu de l'alcaldia de Gandia a José Manuel Prieto

El consistori ha celebrat aquest diumenge dues sessions plenàries extraordinàries i urgents per a aprovar tant la dimissió de Morant com el nomenament de Prieto

L'exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, posa juntament amb el nou primer edil, José Manuel Prieto, i la resta de regidors
L'exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, posa al costat del nou primer edil, José Manuel Prieto, i la resta de regidors
11 de juliol 2021 - 08:51

L'Ajuntament de Gandia ha fet aquest diumenge dues sessions plenàries extraordinàries i urgents, en les quals s'ha aprovat el relleu de l'alcaldessa socialista, Diana Morant, després de ser designada com a ministra de Ciència i Innovació. 

En la primera sessió el ple ha acceptat la renúncia de Morant a l’alcaldia, per a fer possible que aquest dilluns prometa o jure el càrrec com a membre del Govern d’Espanya, i dimarts puga assistir al seu primer Consell de Ministres. 

Morant ha fet un discurs de comiat molt emotiu en què ha recordat que ha dedicat una dècada a treballar per la ciutadania de Gandia al consistori, quatre anys a l'oposició i sis com a primera edil. La nova ministra de Ciència i Innovació ha assegurat que abandona l'ajuntament amb un sabor "agredolç" perquè se'n va de la seua ciutat, que "sempre tindrà al cor", per a assumir un gran repte dins del govern estatal.

A més, l'ara exalcaldessa ha afirmat que l'oportunitat de ser ministra és "un èxit de la ciutat, de tots i de totes, del nostre projecte de ciutat que se suma al camí iniciat pel govern d'Espanya i d'Europa cap a una transició verda i digital que vetle per la igualtat i la cohesió social i que no deixe ningú arrere".

El segon ple s’ha convocat mitja hora després que el primer per a "garantir la continuïtat del funcionament de l'activitat municipal amb la mínima distorsió", segons fonts del consistori. D’aquesta manera, s'ha celebrat un ple d'investidura en què ha sigut elegit nou alcalde de Gandia el socialista José Manuel Prieto, fins ara portaveu del govern municipal. 

Compromís Més Gandia Unida (Compromís, ERPV i EU), socis del socialistes en l'Ajuntament, han criticat les preses amb què s'ha convocat el ple.

També et pot interessar

stats