L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, nova ministra de Ciència i Innovació

Amb l'eixida de Jose Luis Ábalos, Pedro Duque i José Manuel Rodríguez Uribes, la presència valenciana en el Consell de Ministres es redueix de quatre a dos ministres

Primeres imatges de la futura ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant / À Punt NTC

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, serà la nova ministra de Ciència i Innovació.

Morant, de 41 anys, és la primera edil de la capital de la Safor des de l'any 2015 i la secretària general del PSPV a Gandia. Enginyera de Telecomunicacions de formació, la pròxima titular de Ciència va desenvolupar diversos projectes d'investigació, recerca i innovació abans d'entrar en política, ara fa una dècada.

Substituirà Pedro Duque, una altra figura molt arrelada a la Comunitat Valenciana i amb residència a Xàbia, que deixa el govern, juntament amb altres dos ministres valencians: el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Jose Luis Ábalos, i el Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes.

Ábalos ha expressat en les xarxes socials la seua gratitud al president del govern espanyol i als treballadors i treballadores del ministeri que fins ara dirigia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat després que Sánchez haja anunciat els canvis en l'executiu. El cap del Consell ha posat l'accent en la "reactivació" que ha promés el nou govern, ha desitjat sort a la nova ministra de Ciència i Innovació i ha agraït el treball fet pels tres ministres valencians que deixen el Consell de Ministres.

La presència valenciana en el Consell de Ministres es redueix a la meitat i passa de quatre carteres a dos. Juntament amb Morant, estarà Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Quant a l'alcaldia de Gandia, el socialista José Manuel Prieto ocuparà el càrrec de primer edil, segons ha informat el diari Levante. Prieto, que fins ara era portaveu del consistori, ha sigut la mà dreta de Morant des que va començar a governar la ciutat.

En les pròximes hores està previst que es convoque un ple extraordinari en què la fins ara alcaldessa formalitzarà la seua renúncia al càrrec per a poder ser nomenada ministra dilluns. Així, Morant podria participar en el pròxim Consell de Ministres que es farà dimarts.

També et pot interessar

stats