Els reptes del nou executiu

Alguns dels punts que afecten la Comunitat Valenciana directament són la millora de les rodalies i l’execució del corredor mediterrani o el Parc Central de València

Reptes del nou govern

El nou equip de Pedro Sánchez, amb huit noves incorporacions al Consell de Ministres, haurà de resoldre temes pendents, com destensar les relacions amb el govern català, la reforma educativa o les relacions internacionals. 

Pel que fa als assumptes que afecten la Comunitat Valenciana directament, l'execució del corredor mediterrani, el Parc Central de València o la millora de les rodalies. 

Quant a la nova ministra de Justícia, Pilar Llop, haurà de culminar la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió per a adaptar-los a les normatives europees. A més, Llop buscarà l'acord amb el PP per a renovar el Consell General del Poder Judicial. 

Aplicar la nova llei d'educació, molt criticada per l'escola concertada i que l'oposició ha recorregut davant del Constitucional, serà el repte més important de la cartera de Pilar Alegría, juntament amb la reforma de la formació professional. 

En Afers Estrangers, cal que José Manuel Albares acoste les relacions amb els Estats Units per a negociar els aranzels que va imposar Trump i la taxa Google, l'impost europeu que grava les grans tecnològiques. Un repte més és reprendre el diàleg amb el Marroc, molt tocat, i no només per l'acollida del líder del Front Polisario per a tractar-se de la Covid. 

Tot això, amb la prioritat de reanimar l'economia després de la crisi sanitària. Amb l'ascens de Nadia Calviño, amb bona reputació a Brussel·les, Sánchez llança a la Unió Europea el missatge que tot està en orde, i un altre als seus socis de govern sobre qui tindrà l'última paraula en temes com la contrareforma laboral o el control del preu del lloguer, qüestions que ha defés Unides Podem.

També et pot interessar

stats