Sandra Gómez vol portar a l'Europarlament la València "verda i "oberta" que "mira al futur"

La líder del PSPV a la ciutat carrega contra l'alcaldessa, María José Catalá, per no posar fre a les "polèmiques" i "eixides de to" del seu soci, Vox

Sandra Gómez, entrevistada este dilluns en 'Les notícies del matí'

Dissabte es confirmarà si Sandra Gómez, portaveu actual del PSPV a l'Ajuntament de València, és candidata pel Partit Socialista al Parlament Europeu en les eleccions del pròxim 9 de juny, una vegada ho aprove el comité federal. La també vicealcaldessa, que va anunciar dimecres passat les seues intencions, dona ja per tancada l'etapa en la política municipal i es reivindica com una figura amb capacitat d'aportar a Estrasburg i Brussel·les una visió de ciutat "verda", "oberta" i que "mira al futur". Un plantejament basat en el model que van construir els dos governs de coalició de Compromís i el PSPV entre 2015 i 2023, amb ella com a número dos de l'aleshores alcalde, Joan Ribó, i que ara perilla amb l'actual executiu que comparteixen el PP i Vox, ha assenyalat este dilluns entrevistada en Les notícies del matí.

"València ha sigut una ciutat molt europea i oberta. Capital europea del turisme sostenible i intel·ligent, Capital Verda Europea. Hem sigut una de les ciutats amb més capacitat de rebre fons europeus, amb els Edusi i els Next Generation. Érem una ciutat que mirava al futur, resilient contra el canvi climàtic, que apostava per models de turisme sostenible. Una ciutat amable, verda i per als vianants. I això hui està més qüestionat que mai", ha manifestat la socialista en la ràdio d'À Punt. Per això, una vegada el seu partit la nomene oficialment, vol posar en la maleta tota esta experiència per a aterrar-la a la Unió Europea. La també exregidora d'Urbanisme ha contraposat el gabinet de Ribó amb el que lidera hui Catalá per a remarcar les diferències que allunyen els dos projectes, i ha lamentat que justament l'any en què València és Capital Verda Europea hi haja regidors en l'equip de govern que "neguen obertament el canvi climàtic", o el fet que l'alcaldessa ja ha avançat "a cara descoberta" que es revertiran les conversions en zona de vianants programades per l'executiu anterior.

Durant l'entrevista, Gómez ha carregat contra el govern de María José Catalá i ha criticat la passivitat que, segons ha dit, mostra davant de les "eixides de to" i les "polèmiques" constants del seu soci de govern. Per exemple, quan una regidora de Vox en el consistori, Cecília Herrero, va amollar-li a l'exdiputat autonòmic a Madrid de Podem Serigne Maybé, negre i del Senegal, que "tornara al seu país". O quan el segon tinent d'alcalde, Juanma Badenas, va dir obertament que "ser nazi no és un delicte". Així, la socialista ha retret que, en la pràctica "Vox marca contínuament l'agenda política i mediàtica a la ciutat de València" i que, mentre Catalá "sembla l'orquestra", Badenas és el director i qui du la batuta. A parer seu, els motius d'esta situació només poden ser dos: temor o comoditat. "Jo tinc la sensació que Catalá els té molta por, o simplement està còmoda i, com se sent representada no té necessitat de rectificar" ha opinat, després de recriminar a la popular que no haja acceptat la "mà estesa" del PSPV per a deixar d'estar "nugada a l'extrema dreta" i pactar assumptes importants amb l'oposició al marge de Vox.

Sembla que Catalá viu atemorida amb Vox o que hi està molt còmoda

Pel que fa al relleu al capdavant del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de València i com a portaveu, Gómez ha confirmat que serà Borja Sanjuán qui agafarà les regnes. De cara al pròxim cicle electoral, ja el 2027, ha apostat per un tàndem entre l'actual regidor d'Hisenda i Pilar Bernabé, delegada del govern a la Comunitat Valenciana. L'encara líder del PSPV a la ciutat de València ha destacat el potencial dels dos candidats i s'ha mostrat segura que tindran pes en el futur equip del partit a escala municipal, però ha remarcat que qui té l'última paraula serà la militància.

Hi ha a València un PSOE fort, autònom, que lidera de forma inequívoca l'esquerra i l'oposició

D'altra banda, ha reconegut que la marxa del consistori i la política local respon a una decisió personal presa ja fa un temps i que pot fer realitat ara, quan ja ha capitanejat el trànsit del PSPV des del govern a l'oposició. I s'ha mostrat visiblement satisfeta per la situació en què deixa el seu partit a València: "Hi ha un PSOE fort, autònom i que lidera de forma inequívoca l'esquerra, que està fent una molt bona oposició al govern del PP i Vox". Sandra Gómez s'ha mostrat convençuda que en les pròximes eleccions municipals bufaran nous vents i els socialistes trauran un resultat "molt bo" en les urnes: "Hi ha possibilitats molt serioses de guanyar", ha dit.

Satisfacció per l'ATE de Mestalla

En un pla esportiu, l'exregidora d'Urbanisme a l'Ajuntament de València s'ha mostrat molt satisfeta per la resolució judicial que avala la caducitat de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del València CF, uns "drets urbanístics que el PP va atorgar a Peter Lim i que donaven una mena de carta blanca per a l'espoli patrimonial dels terrenys del VCF". Gómez ha remarcat que quan ella dirigia l'àrea d'Urbanisme sempre es va mantindre "amb fermesa i coherència" esta postura a pesar del desgast "polític, personal i electoral" que li ha suposat. Ara veu avalada la seua gestió i creu que és "un bon exemple" de tancament del seu treball a la ciutat. Finalment, ha criticat Catalá per haver tingut una "voluntat manifesta" d'ajudar a guanyar Lim en els tribunals, primer com a consellera d'Esports fins al 2015 i després com a alcaldessa de València, i l'ha acusada de no haver donat la cara. "Sempre ha estat totalment alineada en el front que defensava els interessos de Peter Lim", ha subratllat.

També et pot interessar

stats