El TSJCV dona per caducada l'ATE del nou Mestalla

La sentència no és ferma i cap recurs al Tribunal Suprem, però ara el club haurà de negociar amb l'Ajuntament de València les noves condicions urbanístiques

Imatge del nou Mestalla
Imatge del Nou Mestalla

Ja hi ha sentència sobre l'ATE del nou Mestalla. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana confirma la decisió de la Generalitat de denegar la pròrroga i declara la caducitat anticipada de l'ATE del València CF.

Els magistrats sentencien que el club va incórrer en diversos incompliments del pla urbanístic, com l'obligació de construir un hotel o un poliesportiu o finalitzar les obres del nou estadi de Mestalla.

Una sentència que té conseqüències

La primera és simbòlica: Peter Lim perd el pols amb l'Administració en la primera gran derrota als tribunals de l'era Meriton.

La segona conseqüència és el canvi d'interlocutor per al València. Amb l'ATE, la Generalitat era l'autoritat competent en matèria urbanística pel que fa al Nou Mestalla, i sense ATE passa a ser l'Ajuntament de València.

Això vol dir que, si Peter Lim vol recuperar els suculents beneficis urbanístics que tenia amb l'ATE, haurà de negociar tant sí com no amb el consistori.

L'anterior equip de govern ja va pactar unes condicions per al nou conveni que van ser acceptades per Meriton: construir el poliesportiu de Benicalap per a poder vendre el terciari de Corts Valencianes i acabar el Nou Mestalla per a poder vendre les parcel·les de l'avinguda d'Aragó.

Però l'actual alcaldessa, María José Catalá, està tenint problemes per a aprovar aquestes fitxes urbanístiques, perquè els seus socis de govern li exigeixen més pressió sobre Meriton: només tindran conveni si abans comencen les obres i demanaran una auditoria externa de l'últim projecte de l'estadi amb garanties econòmiques en cas d'incompliment.

O el València accepta o l'Ajuntament cedeix, perquè si no, no hi haurà ni estadi ni Mundial 2030.

Les dues sentències fetes públiques no són fermes, perquè contra ambdues es pot interposar recurs de cassació davant la sala tercera del Tribunal Suprem o bé davant la mateixa sala contenciosa del TSJCV.

També et pot interessar

stats