Sánchez retrau que "la gent de bé" per a Feijóo és "poqueta i poderosa"

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres en el Congrés dels Diputats
El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres al Congrés dels Diputats / Efe

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha censurat les paraules del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per parlar de "gent de bé", i ha dit als populars que, si no donen suport a la pujada del salari mínim, les pensions o l'impost a la banca és perquè per a ells la gent de bé és "poqueta" i "poderosa".

Sánchez ha portat a la sessió de control al Congrés l'afirmació que Feijóo va fer ahir al Senat per a criticar la llei trans i la del "només sí és sí" en dir-li al president del govern que "deixe de molestar la gent de bé".

"Quan voten que no al salari mínim interprofessional és perquè interpreten que els seus beneficiaris no és gent de bé, quan voten en contra de la revaloració de les pensions consideraran que els pensionistes no és gent de bé o quan voten en contra de l'impost a les grans energètiques o les grans entitats financeres serà perquè consideren que eixa gent sí que és de bé", ha afirmat Sánchez davant la portaveu del PP, Cuca Gamarra.

I ha exclamat a continuació: "Quina poqueta gent de bé que hi ha al seu país i que poderosa que és".

Sánchez ha replicat així a les crítiques de Gamarra, que ha retret que "amb els trens" sí que hi haja dimissions i amb les més de 540 rebaixes a agressors sexuals, no, la qual cosa, segons el PP, evidencia que no pot destituir ministres "comunistes" com la d'Igualtat, Irene Montero.

La portaveu del PP ha retret a Sánchez que siga "incapaç de rectificar", li ha demanat que baixe "del tren de la supèrbia i accepte la mà estesa del PP" i ha afirmat que "sembla tindre interés personal a retardar la solució". "A veure si és vosté, i no Podemos, qui vol un titular el 8M", ha postil·lat.

Gamarra no ha tingut oportunitat de replicar a Sánchez respecte a les seues crítiques a la noció de la "gent de bé", encara que prèviament als corredors havia assenyalat que són "entre altres, els milions d'espanyols als quals ha decebut Pedro Sánchez", inclosos els que donen suport a la llei trans, perquè "hi ha gent de bé per a tot".

A més, com ahir al Senat, el president ha portat al Congrés la crisi que va acabar amb el lideratge de Pablo Casado al PP en dir a Gamarra que alguns li retrauen "injustament" que "canvia de jaqueta" quan "no és així", perquè "canvia el cap" i ella continua fent el mateix: "venerar" el líder.

"El canvi més gran de jaqueta és el seu, perquè va prometre als votants que no governaria amb Podemos i que no pactaria amb Bildu i a aquests milions de votants és a qui ha traït", ha replicat Gamarra.

A més, ha convidat Sánchez a anar a un supermercat i ha denunciat que suma "pobresa i desigualtat" quan al seu Govern hi ha diferents solucions a l'encariment de la cistella de la compra.

També et pot interessar

stats