Feijóo, durant el cara a cara amb Sánchez: “Deixe de molestar la gent de bé”

El president ha contestat que “mai” hauria imaginat que “reconéixer els drets a les minories i col·lectius trans anara a molestar a la gent de bé”

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant una sessió de control al Govern al Senat, a 21 de febrer de 2023, a Madrid
El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant una sessió de control al Govern al Senat, el 21 de febrer del 2023, a Madrid / Fernando Sánchez / Europa Press

Un nou cara a cara entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, en un dur encreuament d’acusacions durant la sessió de control al Senat. En el focus del debat han estat la recentment aprovada llei trans, les polèmiques entorn de la rebaixa de penes de la llei del "només sí és sí" i les relacions entre els socis de la coalició.

Durant l’enfrontament, el líder de l’oposició ha acusat Sánchez de “comprar” la gent a colp de “xequera” per a les pròximes eleccions i ha afirmat que la gent està “cansada” d’ell i del seu govern. Feijóo li ha demanat que deixe “de molestar la gent de bé, deixe de ficar-se en la vida dels altres” després de criticar la llei trans i la llei de llibertat sexual.

El cap de l’executiu s’ha defés contra les asseveracions del líder del Partit Popular: “Mai” s'hauria imaginat que “reconéixer els drets a les minories i col·lectius trans anara a molestar la gent de bé”.

A més, Sánchez ha presumit d’estabilitat dins del govern espanyol, demostrada amb l’aprovació de tres pressupostos i més de dues-centes lleis.

La nova normativa, que permet canviar de sexe amb la mostra de voluntat, ha acaparat prou de temps en el debat. L’expresident de la Xunta de Galícia s’ha preguntat si, en aprovar la llei trans, s’ha comés un “error” que és “encara pitjor” que el que s’ha comés amb la llei ddel "només sí és sí". Feijóo ha mostrat la preocupació perquè aquesta llei afectaria també menors i adolescents i pot suposar “entropessar dues vegades en la mateixa pedra”.

En relació amb la llei de llibertat sexual, Sánchez ha admés que s’han comés errors, però ha postil·lat que el PP “mai falla” i que beneficia “la minoria elitista a la qual sempre serveixen”. A més, ha afirmat que al PP li falta credibilitat “per a parlar de feminisme”, i ha recordat el recurs dels populars a la llei de terminis que va aprovar el govern de Zapatero i a què ara el seu partit dona suport. 

Per la seua banda, Núñez Feijóo ha criticat la falta de dimissions per la norma dins del Ministeri d’Igualtat. El líder de l’oposició ha destacat la iniciativa del PP per reformar la norma, mentre que Sánchez ha preferit “protegir la coalició abans que a les dones”.

Davant de les acusacions, Sánchez ha tret pit de les inversions que ha fet el seu govern per a reforçar la sanitat l'educació públiques i a continuació ha acusat Feijóo de retallar en aquestes matèries durant els anys com a president de la Xunta de Galícia.

També et pot interessar

stats