Sánchez anuncia a València la inversió més gran en atenció primària que s'ha fet mai: 580 milions d'euros

El Consell de Ministres aprovarà la setmana que ve aquesta partida

Els candidats socialistes aquest dissabte a València
Els candidats socialistes aquest dissabte a València / Kai Forsterling (Efe)

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte a València que el Consell de Ministres aprovarà dimarts la inversió més gran que s'ha fet mai en atenció primària: una partida de 580 milions d'euros per a millorar les infraestructures i equipaments.

Les comunitats autònomes hauran de destinar aquests 580 milions d'euros per a modernitzar i millorar els més de 13.000 centres que ja existeixen al nostre país i finançar noves sales de fisioteràpia, radiodiagnòstic i urgències per a evitar esperes, saturació o desplaçaments innecessaris.

Sánchez ha tancat aquest dissabte a la Ciutat de les Arts i les Ciències l'acte central de campanya.

Segons el cap de l'executiu espanyol, es tracta de la inversió més gran que un govern ha fet en la història per a millorar l'atenció primària, que ha subratllat que, tot i que "la sanitat pública és competència autonòmica, és la prioritat del govern d'Espanya".

"Creiem en la sanitat pública"

Durant la seua intervenció, Sánchez ha insistit que el govern creu "en la sanitat pública" i que per això, "estem reconstruint el Sistema Nacional de Salut". En aquest sentit, ha detallat els compromisos posats en marxa aquesta legislatura i ha recordat, entre altres "el restabliment de la universalitat del Sistema Nacional de Salut, l'eliminació del copagament farmacèutic per a més de sis milions de persones vulnerables o l'ampliació de proves com el cribratge de càncer".

El president del govern espanyol també s'ha refereit a "la contractació de 90.000 nous professionals, enfront dels 3.000 que va retallar el PP" o la major convocatòria "de places MIR de la història, amb més d'11.000 places, un 40% més que quan arribàrem al govern".

Altres iniciatives que ha mencionat ha sigut "el Pla INVEAT amb 800 milions d'euros per a adquirir equips d'alta tecnologia", el "Perte de Salut d'avantguarda amb 1.500 milions d'euros", l'estratègia de Salut Digital i el pla de salut mental, amb la posada en marxa de la línia d'atenció a la conducta suïcida, el telèfon 024.

També et pot interessar

stats