Sánchez es compromet amb les associacions de lluita contra el càncer a implantar el dret a l'oblit oncològic

Aquesta mesura beneficiarà totes les persones que hagen acabat un tractament contra el càncer cinc anys abans de la data de subscripció del contracte

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dissabte a Sevilla
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dissabte a Sevilla / La Moncloa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tingut aquest dissabte a Sevilla una trobada amb associacions de lluita contra el càncer, a les quals ha traslladat el compromís de l'executiu estatal per a implantar immediatament l'oblit oncològic, amb la finalitat que estiga en vigor al juny.

Així doncs, el govern espanyol impulsarà una iniciativa legislativa destinada a declarar nul·les totes les clàusules basades en els antecedents oncològics que excloguen o que discriminen a l'hora de contractar productes o serveis. 

A més, evitarà que es puguen tindre en compte els antecedents oncològics de la persona assegurada per a imposar condicions més oneroses en els contractes d'assegurances. Així mateix s’establirà per primera vegada el dret a no declarar que s'ha patit càncer quan es vulga contractar una assegurança vinculada a un préstec hipotecari.

Aquest nou dret beneficiarà totes les persones que hagen acabat un tractament contra el càncer cinc anys abans de la data de subscripció del contracte, sense recaiguda posterior.

Es durà a terme mitjançant la modificació del Reial decret legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris i altres lleis complementàries, i de la llei del contracte d'assegurança.

Un estudi de la Fundació Josep Carreras, amb 400 pacients de leucèmia aguda o limfoma agressiu, entre 18 i 35 anys, va revelar que el 83% assegurava haver tingut problemes per contractar assegurances de vida en el procés d'un préstec bancari i un altre 70%, quan ha intentat sol·licitar una assegurança per defunció.

També et pot interessar

stats