Torna la universalitat al Sistema Nacional de Salut

En l'elaboració de la norma s'han tingut en compte informes d'organismes internacionals, de les comunitats autònomes i de la societat civil.

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón
La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón / Eduardo Parra (Europa Press)

El reial decret que retorna la universalitat al Sistema Nacional de Salut (SNS) i deslliga l'assistència sanitària de la condició d'assegurat entra en vigor aquest dimarts.

La nova normativa, que acaba amb la reforma del PP que va suposar la retirada de la targeta a 800.000 immigrants en situació irregular, va ser aprovada pel Consell de Ministres a petició de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montón va assegurar: "Una societat justa no deixa ningú arrere. Hui es recupera la universalitat en el dret a la salut gràcies a una norma que harmonitza i dona cohesió al SNS i que, a més, genera igualtat".

Amb aquest nou decret, s'estableix com a titulars del dret a rebre assistència sanitària els immigrants en situació administrativa irregular, així com les persones nacionalitzades a Espanya, als estrangers residents, als pensionistes que resideixen en altres països i als treballadors transfronterers.

En l'elaboració de la norma s'han tingut en compte els informes i consideracions realitzades pels organismes internacionals com la Comissió Europea, el Consell d'Europa o l'Organització Mundial de la Salut. També s'ha incorporat informació aportada per les comunitats autònomes, el Defensor del Poble, les societats científiques i la societat civil.

També et pot interessar

stats