Unes 230.000 persones aturades deixaran de pagar els medicaments

La Generalitat calcula que cap a final d'any quasi dos milions de malats es beneficiaran de les ajudes al copagament.

Montón i Puig presenten les ajudes al copagament dels tractaments farmacològics per a persones aturades.
Montón i Puig presenten les ajudes al copagament dels tractaments farmacològics per a persones aturades.
24 d'abril 2018 - 15:59

Uns 230.000 aturats i aturades amb rendes inferiors als 18.000 euros deixaran de pagar els medicaments en beneficiar-se de la supressió del copagament que han anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la titular de la Conselleria de Sanitat, Carmen Montón. La mesura, que afecta el 90 per cent dels desempleats de la Comunitat Valenciana, entrarà en vigor a partir de l'1 de maig.

El col·lectiu dels aturats s'uneix així als dels pensionistes amb rendes baixes, les persones amb diversitat funcional i els menors vinculats a adults amb rendes inferiors als 18.000 euros, que ja es beneficiaven de les ajudes. Tant Puig com Montón han destacat que la mesura contribueix a beneficiar la salut de les persones més vulnerables del territori.

La consellera de Sanitat ha indicat que, gràcies a aquestes ajudes, s'ha aconseguit reduir un 39% l'abandó dels tractaments perquè els malalts no podien assumir-ne el cost econòmic. Montón calcula que, cap a final d'any, quasi dos milions de persones rebran ajudes al copagament.

Actualment, s'aplica un copagament del 40% als medicaments. Les ajudes de la Generalitat, que es concedeixen de manera automàtica, subvencionen un màxim de 110 euros anuals per als pensionistes i els seus beneficiaris, i d'un 30% per a les persones beneficiàries que pertanyen a mútues, en el cas dels medicaments. Per a les persones discapacitades, la quantitat varia segons el règim d'aportació a la farmacèutica assignada.

També et pot interessar

stats