Ruth Merino, nova síndica de Ciutadans a les Corts

Els diputats de la formació ratifiquen la proposta de la direcció nacional del partit.

Ruth Merino durant la seua intervenció al ple de les Corts d'aquest dijous
Ruth Merino durant la seua intervenció en el ple de les Corts d'aquest dijous / Les Corts

Ruth Merino, fins ara número dos del partit al nostre territori, assumeix el lideratge de Ciutadans de la Comunitat Valenciana i serà la síndica de la formació. Merino, a qui ha designat la direcció nacional del partit i han ratificat per unanimitat els 18 diputats i diputades del grup parlamentari, pren el relleu a Toni Cantó a les Corts.

Els síndics adjunts del partit seran Mamen Peris, Merche Ventura i José Antonio Martínez.

Merino era portaveu adjunta del grup fins que va esclatar la crisi en Ciutadans i havia sigut la mà dreta de Cantó durant l’etapa en què aquest ha estat al capdavant del partit. Durant els últims dies, després que Toni Cantó renunciara a l’acta de diputat, Ruth Merino s’havia convertit en la portaveu provisional de Ciutadans a la cambra valenciana. 

L'elecció de la nova síndica té el suport de la direcció nacional del partit, però no de tots els sectors valencians de la formació.

Segons ha pogut saber À Punt, sembla que la decisió no agrada a un sector crític de la formació taronja, dins del qual hi ha el diputat Jesús Salmerón, que ja va expressar dures crítiques cap a Cantó quan aquest va anunciar que se n’anava de les Corts i del partit. Aleshores lamentava que no s’oferiren explicacions. Salmerón fins i tot assegurava sentir-se “anul·lat”, amb altres companys, i denunciava la falta de democràcia al si del partit. 

En canvi, altres fonts de Ciutadans afirmen que el procediment seguit en l’elecció de Merino és el procés habitual per a escollir els líders del partit, com ja va passar amb l'elecció de Toni Cantó en el seu moment. 

 

 

També et pot interessar

stats