Ruth Merino serà la síndica provisional de Ciutadans a les Corts

L'actual portaveu adjunta intervindrà dijous en la sessió de control al president de la Generalitat i assumeix la sindicatura fins que es trie el relleu de Cantó

La portaveu adjunta de Ciutadans, Ruth Merino
La portaveu adjunta de Ciutadans, Ruth Merino / À Punt NTC

La diputada Ruth Merino, actual portaveu adjunta de Ciutadans a les Corts, serà la síndica provisional fins que la direcció nacional del partit propose un nou portaveu. Així figura en un escrit que ha enviat el grup parlamentari a la mesa de la cambra per tal que Merino puga intervindre en la sessió de control al president de la Generalitat aquest dijous i formular-li la pregunta en nom de Ciutadans. Una tasca, segons precisa el reglament de les Corts, que ha de fer el portaveu de cada grup parlamentari.  

La dimissió del fins ara síndic i coordinador de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, per diferències amb la direcció del partit a Madrid arran de la moció de censura presentada a Múrcia junt amb el PSOE, ha deixat un buit al capdavant de la formació taronja a les Corts. Per a cobrir la vacant i poder continuar desenvolupant la tasca parlamentària, Ciutadans delega temporalment en Merino i serà ella la que interpel·larà Ximo Puig per la reforma del sistema de finançament autonòmic després que la setmana passada es va reunir amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

L'acord perquè la diputada assumisca provisionalment les competències de síndica s'ha pres dins del mateix grup parlamentari. Merino és, de fet, un dels noms que sona per a substituir Cantó al capdavant del partit, tot i que veus crítiques del ja exsíndic aposten pel diputat Vicente Fernández per a ocupar la sindicatura.

La crisi política desfermada per l'aliança de Ciutadans amb el PSOE per a presentar dues mocions de censura contra el PP a Múrcia ha tingut rèpliques per tot l'Estat, també a la Comunitat Valenciana. La formació taronja, que es va convertir en la tercera força política en les eleccions autonòmiques del 2019, és ara un partit en descomposició després d'haver patit una sagnia d'eixides, entre d'altres la de la diputada per Alacant al Congrés Marta Martín.

També et pot interessar

stats