La diputada de Ciutadans per Alacant, Marta Martín, abandona el partit i renuncia a l'acta

Es tracta de la segona renúncia en la cambra baixa d'un diputat de la formació taronja

Marta Martín en 'À Punt Notícies matí'
Marta Martín en 'À Punt Notícies matí'

La diputada per Alacant al Congrés Marta Martín ha presentat fa uns minuts la renúncia a l'acta. Martín, que va encapçalar la llista de Ciutadans al Congrés per Alacant ha comunicat per Twitter la seua decisió. I ha llançat un missatge. "Jo complisc els meus compromisos i espere que els que es queden complisquen el compromís que m'han donat. Que aquest escó no servisca mai per a donar ales ni al nacionalisme ni a la corrupció", ha expressat.

És el segon diputat de la cambra baixa que abandona la formació taronja, encara que a diferència de Pablo Cambronero, que es queda en el Grup Mixt després d'anunciar ahir la seua marxa, ella ha decidit renunciar a l'escó, complint així el que indica la carta ètica de Ciutadans.

Martín feia molt de temps que estava descontenta amb l'estratègia de la nova direcció d'Inés Arrimadas i amb la seua decisió se suma al degoteig constant de baixes en les files de Ciutadans des que va fracassar la setmana passada l'operació a Múrcia per a desbancar al PP amb una moció conjunta amb els socialistes, que es vota aquest dijous.

Ciutadans es queda sense grup al Senat

D'altra banda, després que també hagen renunciat tres senadors de Ciutadans, la formació política es queda amb quatre representants i, com a conseqüència, sense grup parlamentari al Senat (s'hi requereix un mínim de sis representants). Aquesta situació, a més, fa perdre a Ciutadans 387.600 euros de subvenció.

Els fins ara senadors de Ciutadans, Emilio Argüeso, per la Comunitat Valenciana, i Ruth Goñi, per Navarra, van anunciar aquest dimecres la seua baixa en Ciutadans, i han comunicat que continuaran en la cambra alta, en el Grup Mixt, a pesar que el partit els ha demanat la seua acta de diputats en compliment de la carta ètica que van signar. I Fran Hervías, a qui la Direcció vincula amb tota l'operació que ha fet fracassar la moció de censura a Múrcia i la deserció d'alguns càrrecs taronja, va formalitzar aquest dimecres el lliurament de la seua acta, després de comunicar la setmana passada que se n'anava al PP per a treballar en organització.

A més, dels quatre senadors de Cs que hi queden, dos estan també en l'aire perquè són per designació de l'Assemblea de Madrid i depenen, per tant, dels resultats que obtinguen en les eleccions madrilenyes del pròxim 4 de maig, que no pinten gens bé per a la formació.

També et pot interessar

stats