Els trànsfugues de Ciutadans i els expulsats de Vox fan fracassar la moció de censura de Múrcia

La iniciativa de Ciutadans n'ha aconseguit 23 vots en contra per 21 a favor.

El president de Múrcia Fernando López Miras (PP), durant la moció de censura
El president de la Regió de Múrcia Fernando López Miras (PP), durant la moció de censura / Marcial Guillén (Efe)

L'Assemblea Regional de Múrcia ha rebutjat la moció de censura presentada pel PSOE i Ciutadans contra el president de la comunitat autònoma murciana, el popular Fernando López Miras.

Els 21 vots a favor dels 17 diputats del PSOE, els dos de Podems i els dos escons de Ciutadans no han sigut prou per a arribr a la majoria absoluta de 23 escons. Les previsions s'han complit i als 16 vots del PP i 1 de Vox s'han sumat en contra de la moció el dels tres expulsats de la formació d'extrema dreta, i els tres diputats trànsfugues de la formació taronja. El president de la cambra, Alberto Castillo (Cs) s'hi ha abstingut.

23 vots en contra

Així les coses, la iniciativa que presentava la coordinadora autonòmica de Cs i exconsellera de l'executiu autonòmic, Ana Martínez Vidal, per a substituir a López Miras ha fracassat i obri un escenari nou tant a la comunitat murciana com per a la formació taronja al conjunt de l'Estat.

La iniciativa ha sumit el partit en una crisi interna i ha motivat la convocatòria d'eleccions anticipades a la Comunitat de Madrid, en l'intent d'Ayuso d'evitar una maniobra similar del seu soci de govern.

També et pot interessar

stats