El futur del govern regional de Múrcia es decideix dimecres i dijous

L'Assemblea Regional de Múrcia debatrà la moció de censura de Cs i el PSOE el 17 i 18 de març.

El president de Múrcia, Fernando López Miras, al costat de la vicepresidenta, Isabel Franco
El president de Múrcia, Fernando López Miras, al costat de la vicepresidenta, Isabel Franco / Marcial Guillén (Efe)

La moció de censura que Ciutadans i PSOE van presentar a la Regió de Múrcia la setmana passada ja té data. L'Assemblea Regional de Múrcia la debatrà aquest dimecres i dijous, dies 17 i 18 de març, segons ha decidit la junta de portaveus de la cambra.

23 diputats de Ciutadans i del PSOE, que sumen majoria absoluta en el Parlament murcià, van signar la moció contra el govern regional. Una iniciativa a la qual Podem ha anunciat el suport dels seus dos parlamentaris. 

El resultat sobre la moció sembla, però, abocat al fracàs, després que el PP haja signat un acord amb tres diputats de Ciutadans perquè rebutgen la moció. Dos d'ells s'han integrat en l'executiu autonòmic, del qual ja formava part la tercera diputada, Isabel Franco, com a vicepresidenta.

Així, ara mateix donen suport a la moció els 17 diputats del PSOE, tres de Ciutadans i els dos de Podem. Cal el suport d'un parlamentari més perquè tire avant. Divendres passat, tres exdiputats de Vox, que van ser expulsats del partit, van informar que Ciutadans havia contactat amb ells per a negociar el vot a favor. Una informació que la formació taronja ha negat.

També et pot interessar

stats