Rovira: "No hi ha problema si Morant porta al TC la nova llei educativa"

El conseller d'Educació defén el projecte de llei educativa del Consell perquè és "bo" per a l'alumnat i recupera la "llibertat" d'elecció de les famílies per a triar la llengua base de l'educació dels fills

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira,
El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha presentat l'informe sobre l'impacte de les universitats públiques valencianes / X: @GVAeducacio

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha defés el projecte de llei educativa del Consell perquè estan "convençuts" que és bo per a l'alumnat, i diu que "no hi ha problema" que la ministra Diana Morant la porte al Tribunal Constitucional ni que els sindicats avisen d'una vaga general.

Ha subratllat que si tenen dubte de la llei, "per a això estan els tribunals", encara que ha recordat que "ha sigut feta per experts que coneixen bé el que és la legislació educativa" i dona "llibertat" a les famílies per a triar la llengua base de l'educació dels fills i "no que siga imposada per l'administració".

Preguntat per si li preocupa que alguns sindicats hagen apuntat a una vaga general, ha remarcat que "no hi ha cap problema" i ha afegit: "Estem convençuts que és una llei bona per als xiquets i, sobretot, recupera la llibertat d'elecció dels pares per a triar".

El que es feia era imposar des de l'administració educativa el que havien de fer els xiquets. Recuperem la llibertat educativa.

"El que es feia era imposar des de l'administració educativa el que havien de fer els xiquets. Recuperem la llibertat educativa", ha ressaltat per a explicar que l'alumnat triarà en quina llengua examinar-se en les assignatures no lingüístiques.

En el cas dels docents, ha indicat que el coneixement del valencià "es manté com a requisit en primària i secundària, però en certes especialitats, com els conservatoris, FP o idiomes, es considera que no fa falta i es valorarà com a mèrit".

"Els nostres docents han d'estar preparats per a un sistema o un altre, excepte excepcions", ha manifestat. Rovira ha posat l'accent en el fet que "no hi haurà problema en els col·legis amb línia en valencià perquè els professors estan qualificats per a fer classes en valencià i en castellà".

A més, ha afegit que alguns ho estan per a donar-les en anglés i això "serà premiat en la nova llei".

La llengua que no siga base "tindrà un pes com a mínim d'un 25%"

Rovira ha sostingut que la llengua que no siga base "tindrà un pes com a mínim d'un 25% per a respectar la famosa sentència de Catalunya que, segons els experts, ací no s'aplicaria igual".

Respecte a la possibilitat que, amb la futura llei registrada a les Corts dijous passat, les línies en castellà acullen un major nombre de grups d'immigrants, ha assenyalat que "els pares triaran el millor per als seus fills" i s'ha mostrat "convençut que molts estudiants immigrants triaran la línia en valencià, es diu llibertat".

El finançament de les universitats: "Morant ha de portar diners i parlar menys"

Preguntat per l'informe de la Conselleria i de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) sobre l'impacte de les universitats públiques valencianes, ha defensat que és "molt important perquè suposa valorar la repercussió de les universitats públiques valencianes en el teixit de la Comunitat Valenciana".

El conseller ha assegurat que treballen "braç a braç" amb les cinc universitats valencianes per a tindre un pla pluriennal de finançament, "que es va quedar sense fer de l'anterior govern perquè tinguen una certa estabilitat a l'hora d'afrontar els pròxims anys".

Qüestionat per la intenció del govern que el finançament universitari represente un 1% del PIB, ha demanat a la ministra Diana Morant i al president Pedro Sánchez que "si estableixen" una nova llei orgànica del sistema universitari "l'acompanyen de fons".

"No pot ser que Morant i Sánchez legislen i siguem els valencians, una regió molt mal finançada històricament, els que damunt hàgem de traure els diners de la nostra butxaca. Morant ha de portar diners i parlar menys", ha conclòs.

També et pot interessar

stats