El sindicat STEPV planteja convocar una vaga general en l'ensenyament públic valencià

Fa una crida a iniciar accions "contundents" per a "revertir les polítiques educatives regressives" del Consell

Educació publica les adjudicacions rectificades de places de docents de Primària i Secundària per al curs 2023/2024
STEPV convocarà assemblees des del 9 d'abril per a acordar aquesta proposta / À PUNT NTC

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament (STEPV) planteja convocar una vaga general en el sector de l'educació pública valenciana després de la presentació de la proposició de llei de "llibertat educativa" registrada aquest dijous a les Corts pel PP i Vox –per a substituir l'actual llei de plurilingüisme–, que han definit com una norma "d'imposició del castellà". "Una proposta que va en contra del nostre concepte d'educació pública, en valencià, de qualitat i inclusiva", ha matisat en declaracions a À Punt NTC el coordinador d'Acció Sindical del STEPV, Marc Candela.

Així ho ha acordat per unanimitat el Consell Nacional del Sindicat, reunit aquest dissabte a l'Alcúdia (Ribera Alta) per a analitzar la situació actual en tots els sectors i etapes educatives, segons ha indicat l'organització sindical en un comunicat.

Durant la jornada, han tractat la no aprovació a les Corts de la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) per a la baixada de ràtios, presentada per l'STEPV, pels vots en contra del PP i Vox —socis de govern en el Consell—, així com la presentació de la proposta de llei "d'imposició del castellà" en el sistema educatiu, també impulsada per ambdós partits.

El sindicat ha lamentat que aquestes notícies se sumen a la "retallada" del Pla Edificant per a la construcció i rehabilitació de centres educatius públics i a la implantació del districte únic "segregador", a la "manca de compromisos concrets" per la Conselleria d'Educació en la millora de les condicions laborals del professorat i a les recents agressions al professorat, entre altres.

Així les coses, el Consell Nacional del Sindicat ha plantejat al conjunt del professorat convocar una vaga general en educació no universitària. L'STEPV convocarà assemblees des del 9 d'abril per a acordar aquesta proposta.

El sindicat ha recalcat la necessitat d'accions "contundents" per a "revertir les polítiques educatives regressives" que, al seu parer, està aplicant el govern valencià i que "van contra els interessos" de l'alumnat de la Comunitat Valenciana, el professorat i l'escola pública.

L'STEPV ha animat el professorat i el conjunt de la comunitat educativa i de la societat valenciana a mobilitzar-se per "una educació pública, de qualitat, inclusiva, gratuïta i en valencià".

També et pot interessar

stats