Planas i Robles li recorden a Díaz que les competències d'alimentació són del Ministeri d'Agricultura

La vicepresidenta segona respon que "la butxaca dels espanyols competeix a tot el govern d'Espanya"

Margarita Robles, ministra de Defensa
Margarita Robles, ministra de Defensa / À Punt NTC

La proposta de Yolanda Díaz de fixar una cistella de la compra bàsica amb preus màxims està creant malestar en la part socialista del govern espanyol. La ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre d'Agricultura, Luis Planas, han retret aquest dijous a la responsable de Treball que no respecte les competències del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació amb la seua proposta, i que, a més, "vulga patrimonialitzar" el fet d'estar amb els més vulnerables.

"Quan u està en un òrgan col·legiat pot tindre opinions particulars, però hi ha ministres que són els competents, que són els que tècnicament saben tot i són els que han de prendre les decisions", ha traslladat la ministra en una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press, en ser preguntada per una valoració de la reunió de Díaz amb grans distribuïdores i associacions de consumidors i usuaris per a tractar de buscar un acord que limite el preu d'aliments bàsics.

Per això, Robles ha criticat que la titular de Treball "vulga entrar en alguna cosa que no li correspon" i, si bé no dubte que tots els ministres fan les seues propostes amb la millor voluntat, li ha recordat que darrere de les propostes hi ha "aspectes tècnics i econòmics que cal conéixer".

A més, la ministra socialista ha censurat que "algú vulga patrimonialitzar que està amb els més vulnerables". "Amb els que més ho necessiten estem tots", li ha recriminat.

En aquest sentit, ha elogiat la labor de Planas al capdavant del Ministeri d'Agricultura i ha recordat que el govern ha de treballar unit i respectant "al més possible les competències de tot el món".

Planas, per la seua banda, de viatge oficial aquest dijous a Aragó, ja ha avançat en una entrevista amb RTVE que ell és el ministre competent en matèria d'alimentació i que la mesura que ha esbossat Díaz pot mancar d'encaix perquè la "prohibeix el Tractat de Funcionament de la Unió Europea i el sentit comú".

Preguntada per aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió amb Carrefour per parlar d'aquest tema, la també vicepresidenta segona de l'executiu ha respost que "la butxaca dels espanyols competeix a tot el govern". A més, ha evitat aclarir si en la reunió de dilluns estarà algun representant del Ministeri d'Agricultura.

També et pot interessar

stats