Podem responsabilitza els "jutges masclistes" de la rebaixa de penes a agressors sexuals

La coportaveu estatal de Podem i directora general de Joventut d'Espanya diu que la reforma de la llei del "només sí és sí" que proposa el PSOE és un "retrocés"

María Teresa Pérez en 'Les notícies del matí'

"Les dones han batallat pel consentiment i continuarem defenent aquesta conquista del moviment feminista, que no és una conquista ni un patrimoni d'aquest govern, sinó de totes les dones". Aquesta és la línia roja que ha marcat María Teresa Pérez, coportaveu estatal de Podem i directora general de Joventut del govern d'Espanya, en les negociacions amb el PSOE sobre la reforma de la llei del "només sí és sí".

Està previst que la mesa del Congrés accepte aquest dimarts la tramitació urgent de la reforma de la llei del "només sí és sí" i ho farà amb el vot favorable del PSOE i també el PP. Per a Podem, la reforma que proposa el Partit Socialista és un "retrocés".

Així ho ha assegurat en Les notícies del matí la coportaveu d'aquesta formació i candidata a les Corts per Alacant. María Teresa Pérez diu que estan disposats a modificar la llei si és això el que el PSOE vol, però que el consentiment "no es pot tocar".

Segons ha explicat, les negociacions no estan completament trencades i ha recordat que han presentat sis propostes. Així, esperen arribar a un acord amb el PSOE "al més prompte possible" sempre "protegint el consentiment".

Sobre la reducció de les condemnes i els efectes "indesitjats" de la llei en paraules del president, Pedro Sánchez, la coportaveu estatal de Podem creu que "hi ha una minoria de jutges masclistes que no estan aplicant bé la llei, sobretot perquè no s'estan aplicant els agreujants que contempla la llei".

I ha posat l'exemple de reduccions de condemna en què no s'han tingut en compte agreujants de parentiu, de convivència, de persona amb vulnerabilitat o d'agressió en grup.

Limitar els preus dels aliments bàsics

Una de les qüestions que defén Unides Podem és la de limitar els preus dels aliments bàsics i un impost a les grans empreses de distribució. Aquest debat ha anat molt en paral·lel a un altre, el de la fortuna dels grans empresaris, i Ione Belarra va arribar a qualificar "d'usurer" Juan Roig, president de Mercadona.

Dir que Juan Roig és una capitalista despietat és descriure una realitat que existeix perquè els preus han pujat desorbitadament

Per a María Teresa Pérez, governar des de l'esquerra és moltes vegades "enfrontar-se" al poder amb l'objectiu de millorar a vida de la gent. "Nosaltres sabem a qui representem i dir que Juan Roig és una capitalista despietat és descriure una realitat que existeix perquè els preus han pujat desorbitadament".

Un tercer Botànic amb una "correlació de forces diferent"

En clau electoral, la candidata a les Corts per Alacant per Podem ha desitjat un tercer Botànic per a "anar més enllà" amb la transformació del model productiu i la transició ecològica perquè "em sembla intolerable" projectes com Magda o l'ampliació del port de València. "La transició ecològica ha de ser justa i no una pista d'aterratge per a multinacionals que es facen rics a costa de perjudicar terrenys i ciutadans".

La transició ecològica ha de ser justa i no una pista d'aterratge per a multinacionals que es facen riques a costa de perjudicar terrenys i ciutadans

María Teresa Pérez ha indicat que estan treballant en aquesta campanya per a aconseguir una altra correlació de forces, ja que "necessitem un Podem més fort perquè governar amb el PSOE no supose tantes traves i ensopegades, i esperem que en aquest nou cicle siga diferent".

També et pot interessar

stats