Compromís i Unides Podem enterren les negociacions i concorreran a les autonòmiques per separat

La formació morada acusa els valencianistes de "menysprear" la unitat de l'esquerra i la coalició creu que la ciutadania rebutja les "sopes de sigles"

Robles i Lima, aquest dimarts
Robles i Lima, aquest dimarts / À Punt NTC

Compromís i Unides Podem han donat per tancades les negociacions per a una possible candidatura conjunta a les eleccions autonòmiques i concorreran a als comicis per separat. Així es desprén de les declaracions de les síndiques Papi Robles i Pilar Lima en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus dels dimarts, on hi ha hagut un intercanvi de retrets entre les dues. 

La coordinadora autonòmica de la formació morada, Pilar Lima, ha assenyalat que "la unitat de l'esquerra és essencial" i ha amollat a Compromís que "no és bona idea menysprear-la". "No hi ha hagut confluència perquè Compromís l'ha rebutjada", ha asseverat Lima, que ha defensat que la seua força política "no hauria sigut un obstacle". "Legítimament, Compromís ha optat per un altre camí i hem de respectar la seua decisió, no passa res", ha agregat.

Per part de Compromís, la portaveu parlamentària, Papi Robles, ha assenyalat: "Tenim comprovat que la ciutadania no valora bé les sopes de sigles". Ha defensat, en aquest escenari, que la coalició té com a objectiu generar un "projecte prou atractiu perquè la gent se sume i participe". "Volem interpel·lar la ciutadania mobilitzada", ha dit Robles, per a destacar el procés d'"obertura" cap al qual vol caminar Compromís amb "la suma de talent dins de les candidatures".

Per part d'Esquerra Unida s'ha pronunciat Estefanía Blanes, que és portaveu adjunta d'Unides Podem en les Corts. I ha considerat que als integrants d'aquesta formació no se'ls pot considerar "persones independents" per a incloure en una llista. I ha rebutjat el terme "sopa de sigles" per a assenyalar que la "casa comuna de l'esquerra" es construeix "entre tots i totes".

Sobre la possibilitat de reeditar la coalició entre Podem i Esquerra Unida, Lima ha assenyalat que totes dues parts estan dialogant i els esforços s'han de centrar en el projecte i el programa, mentre que Blanes ha afirmat que estan obertes al diàleg i intentaran "sumar forces suficients" per a mantindre un govern del Botànic i canviar l'aritmètica.

També et pot interessar

stats