Compromís, Podem i EU comencen a firmar pactes de cara a les municipals

Gandia i Santa Pola estrenen candidatures de confluència i altres municipis avancen en les negociacions

Gandia és un dels primers municipis on l'esquerra ha tancat una candidatura de confluència per a les eleccions municipals / À Punt NTC

A quatre mesos de les eleccions autonòmiques i municipals, Compromís, Podem i Esquerra Unida treballen per a tancar candidatures de confluència a l’esquerra del PSPV a diversos municipis del País Valencià.

De moment, Gandia (Safor) i Santa Pola (Baix Vinalopó) són els primers municipis on s’ha firmat un pacte entre les tres forces per a conformar una candidatura conjunta de cara a les eleccions municipals de maig.

A més, les aliances d’esquerres estan molt avançades a altres poblacions com Xàtiva (Costera), Massanassa (Horta Sud), Elx (Baix Vinalopó) i Elda (Vinalopó Mitjà). A la ciutat d’Alacant també hi ha converses per a avançar en la mateixa direcció.

Quant a la ciutat de València, Pilar Lima, candidata de Podem a l’alcaldia i síndica d’Unides Podem a les Corts, assegura que “parlem d’aquests temes amb discreció. La ciutadania no vol veure’ns parlar de llistes com fan altres”.

En aquest sentit, Compromís es desmarca de Podem i Esquerra Unida, que prefereixen una coalició d’esquerres, i mantindrà la marca que els va fer guanyar les eleccions del 2019. La síndica de Compromís Papi Robles afirma que “la nostra marca està molt consolidada i la volem preservar”, tot i que aposten per integrar dins de la seua llista perfils d'altres formacions. 

També et pot interessar

stats